A keverék emberek hogyhogy szebbek?
Jó akkor mondjuk azt, hogy félvér. Azoknak az igényeit is kielégítjük, akik szeretnék azt hinni, mi nem vagyunk állatok.
De lovakra is mondják a félvért, szóval lehet helyesebb a "különböző nációkból származó szülők gyermeke" kifejezés.
Na.
Én néha emberekre is mondom hogy "ez egy állat". Ne értem mi a baj a keverékkel, de legyen Nektek.
Ez így egy baromság. A keverékeket is azért látják szebbnek mint a "tisztavérű" bevándorlókat, a szokatlanság varázsa és amiatt hegy szép, az eredeti társadalmában is jobban elfogadott, magabiztos ember nagyobb eséllyel vág neki a világnak, tehát a keverékekből és a bevándorlókból se az eredeti "szépségeloszlást" látjuk, hanem már egy nemzetközi sikerességre, társadalmi elismertségre szelektált társaságot.
Az is egy mítosz h a kevésbé keveredett emberek alsóbbrendűek lennének, a beltenyésztettség és az ebből fakadó gyengébb immunrendszer legfeljebb nagyon kicsi, elszigetelt populációknál van, de pl az andamáni őslakosoknál meg fordítva történt: hiába kicsi a változatosság, mégis egyedül ők immunisak alapból a maláriára és egyebekre.
"a helyzet az, hogy rasszok sincsenek, hanem genetikailag kimutatható, jól modellezhető rokonsági fokokról beszélhetünk csak"
Miért ne lennének rasszok. o.O
Tudod egyáltalán mi az a rassz? A rasszok is csak a különböző szintű rokonsági fokok szerinti besorolás.
Kedves utolsó!
Tudományos körökben nem létezik a rassz fogalma, mert elavult besorolási forma. Nem a fejméricskélős korszakban élünk. Pedig, ha ezt antropológusok nyilatkozzák, akkor nyugodtan elhiheted...
18:25 kevered a szezont a fazonnal, nagy antirasszista felbuzdulásodban kidobnád az egész taxonómiát is a frenológia miatt.
13:23-as!
Nem szeretnék parttalan vitába belemenni. Naponta tájékozódom a különböző DNA-val kapcsolatos dolgokról az ISOGG, dna forums, stb. oldalakról, úgyhogy elképzelhető, hogy ragadt rám valami az évek alatt. Nem vagyok antriasszista, én a butaság ellen vagyok, szóval az egyetemes hülyeség ellen... amit lenyomtál az előző posztban a szokatlanság varázsáról, meg hasonló dolgokról... hát komolyan, fogtam a fejem. Az európai lakosság nagy része a neolitikus és bronzkori bevándorlók ivadéka, szóval jól gondold meg, hogy kiket bevándorlózol le, mert a nagy számok törvénye alapján a Te őseid között is biztos vagyok benne, hogy ők vannak többen. Kelet-Európáról lévén szó meg főleg. Te alkalmazod amúgy ezeket a taxonómiákat a munkahelyeden, vagy amúgy bárhol, ahol ennek hasznát lehet venni? Vagy ismersz olyat, aki ezeket a dolgokat manapság futtatja? Én nem dobok ki semmit, csupán nem hajtogatok olyan dolgokat, amit még anno a biosz órán tömtek a fejünkbe a XX. században. amúgy köszönöm a kioktatást a nagyrasszokról, már kezdtem elfelejteni az ilyen lényeges dolgokat. A wikipediás források meg egyszerűen csodálatosak és megkérdőjelezhetetlenek, azért kukkantsál rá a hivatkozásokra. Nekem amúgy teljesen mind1, hogy ki miben gondolkodik... nem célom meggyőzni semmilyen szemellenzős, korlátolt figurát. egyébként ilyen rasszista vs. antirasszista akármibe én nem veszek részt, úgyhogy rossz ajtón kopogtatsz. szervusz!
Szóval nincsenek rasszok?
"rassz: Egy fajon belüli kisebb csoport, akik a többiektől különböző öröklődő sajátságokkal rendelkeznek."
Akkor tehát én tök olyan vagyok külsőre, mint egy néger vagy egy kínai. Nem is tudtam.
Tényleg nem is különböznek...
Érdekes kérdés.. :D én félig magyar félig orosz vagyok de nem tartom magam szebbnek a magyaroknál...
viszont egzotikusabbak, van amelyik szebb de ez rám nem igaz:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!