Mit tudsz mondani a páva dologról? Milyen az, aki páva, páváskodik? Vagy úgy általában mit takar ez?
Mondd már meg, mit akarsz a pávával egy kérdésben légyzsíves.
páváskodik
Mutogatja magát, kihívóan viselkedik
Már megint ez a "páva dolog".......
Egy madárról nem mondjuk azt, hogy "ez a dolog".
A páva egy díszes madár. Aki túl cicomásan öltözik, arra mondhatják, hogy páváskodik.
Plázacicák, plázabiccsek szokták így nevezni magukat, két okból:
- Nagyon adnak a külsejükre > lásd: páváskodás. Büszkék, flegmák, lenéznek mindenkit aki nem páwa, pl. kisebb ruhatárral rendelkezik mint ők, stb.
- Mozaikszó is: a négy legnépszerűbb budapesti pláza nevéből. Úgymint Pólus, Árkád, Westend, Aréna. A páwák négy kedvenc találkozó- és vásárolgató helye; szabadidejük nagy részét ezeken a helyeken töltik.
Kizárólag márkás, méregdrága ruhákban feszítenek, és nagyon menőnek érzik magukat. Saját magukra alkalmazott további kifejezéseik: fullos, flegma, elit (ez a legfontosabb), tökéletes, MERT MEGTEHETEM.
Csak azt nem értem, hogyha flegmák, az miért jó?!
Amúgy köszi a válaszod utolsó, nagyon sokat elmondtál
róluk! :) Puszi :*
Még a plázák előtti időből :
Nézz meg egy pávát : kitárja a szárnyát és pörög-forog körbe-körbe, mutogatja magát, a díszes tollait. Csak egy tükör kellene elébe,hogy elmondhassa : látjátok,milyen szép vagyok ? senki se érhet még a közelembe se...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!