Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagy hátrányban vagyok ezzel...

Nagy hátrányban vagyok ezzel az iskolával, ha időközben rájöttem, hogy jogi pályára szeretnék lépni?

Figyelt kérdés
A szakközép amibe jártam végig az informatikára épült, már második évben letettem az érettségit és csak egy év van vissza az 5 éves képzésből, ezért úgy határoztam felesleges lenne ilyenkor kiiratkozni és egyébként az elhelyezkedés is kérdéses lenne más gimnáziumban (mivel két-tannyelvűek, a szakközép pedig 1). Mindig is sokkalta voltam humán, mint reál beállítottságú, (bár azokkal sincs bajom, ha ráveszem magam a tanulásra, hozom minimum a közepes szintet), de nem tudnék informatikus lenni, nekem érvelnem kell, beszélnem, különben nem érezném, hogy élek, nagyon foglalkoztatnak a művészetek az írás és a filozófia, de ezekből nem lehet megélni és a jog az amiből igen + érdekel is. Idén érettségizem és nyelvvizsgázom angolból, jövőre pedig érettségizem minden más tárgyból. Mennyire vagyok hátrányban egy gimnazistával szemben? Az elhatározásom óriási.
2012. febr. 27. 17:12
 1/1 Szoli válasza:

1. Jogból sem könnyű megélni én inkább javaslom a reált.

2. Az államilag finanszírozott helyek száma jogász képzésben 100 fő és az is csak PPKE ELTE - tehát nagyon nehéz lesz a bekerülés.

3. Ha költségtérítésre mész számolj azzal, hogy 5-5.5 év egyetem (Szeged ELTE inkább 6) + közszféra 120 k, magánszféra 90-100 k közti fizu lehet h évekig, kivéve jó családi kapcsolatok, szuper nyelvtudás esetleg ingyen meló egyetem alatt vmi ügyvédi irodában.

4. Reálszakokon több esélyed van kevesebb munkával elérni ugyanezt.

5. Nem a gimnáziumon és a szakközépen van a hangsúly -én szakközépbe jártam, mégis Szegeden végeztem jogot-egyik barátom meg szakmunkásból jött(ez azért tényleg fehér holló). Nálunk még felvételi volt nálatok meg érettségin múlik minden.

6. A művészet filozófia meg a se**nyalósabb területek ahhoz gyomor kell meg jó nagy könyök.

7.Ha a fentiek nem törtek le akkor megpróbálhatod, bár én nem javaslom.

2012. febr. 29. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!