Hogyan lehet a képzelőerőt, kreativitást, fantáziát "fejleszteni"?
Az sokat ront, alapból, hogy van már fényképezőgép, mindenhol fényképezőgépek által készített képek vannak + a film,videó,tv,számítógép megjelenése is ront,nem?
Ha csak könyveket olvasok és filmet nem nézek az úgy fejlesztheti?Sokszor érzem, hogy ötlettelen vagyok/nincs egy jó ötletem sem.
megjegyzésként: az egyik nap azon gondolkodtam, hogy ha egy embert bezárnánk egy sötét szobába, és enni, meg inni, meg az életszükségleteit elvégezhetné, akkor hogyan rajzolná le magát, hogyan képzelné el a földet, azokat a dolgokat amiket mondanak neki. szóval lenne művelve, pl. olvasnának neki mindenről, csak látni nem látná. érdekes lehet,nem? bár lehet, hogy egy vakon született gyermeknél ez még érdekesebb lehet, mert ő már sohase fog látni.Vannak olyan festők akik vakon születtek és úgy festettek? Linkelnétek ilyen képeket?
ui.: senkinek se kívánom, hogy vakon szülessen, és senkit se akarok megvakítani, csak érdekelt, hogy milyen lehet. remélem senkit se sértettem meg:)
Én ezekkel tudtam fejleszteni:
- Sok könyv olvasás. (Legfőképpen fantasy világokról. Ajánlom a Witcher könyveket és ha eltudod képzelni az adott helyet akkor jó úton jársz. De egyébként minden műfaj jó.)
- Természet film nézés állatokról.
- Tapasztalat szerzés életben.
- Anime nézés és manga olvasás. (Kifejezetten jó a képzeleterőre, fantáziára.)
- Emlékek felidézése minél részletesebben.
- Elképzelni a jövőt. (Először csak 1 perc után bekövetkező fejleményeket próbáld elképzelni utána mehet felfele.)
-Történet írás. Akármiről találj ki egy történetet. Utána próbáld leirní minél hosszabban akár írhatsz belőle egy rövidebb könyvet is.
- Ahogy elkezded írni többnél több történetet annál több kreativitásod és képzeleterőd, fantáziád lesz.
És így akár keletkezhet egy remekmű is.
Ez volt az én titkom.
Üdv. K.Szilárd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!