Turáni átok-Hisztek benne?
röviden, aki nem tudja: a magyarság sámánjai megátkozták a magyar nemzetet - mikor régen elhagytuk az eredeti, igaz hitünket a kereszténység felvételével - hogy mindig széthúzás, belviszály legyen az országban, egyszóval mindig nagyon sz@r helyzetben legyünk, mert megtagadtuk önmagunkat...
Én hiszek benne, főleg, hogy ismerem a magyar sámánok és a sámándobok erejét...
Éttem.
Hát akkor valamit nagyon jól csináltak :D
De miért turáni?
Am nem hiszek az átkokban (csak h a kérdésre is válaszoljak :D)
Milyen 'igaz hit'-ről beszélsz?! Tisztában vagy te azzal, hogy mit mondasz? Ne legyél már ennyire önimádó!
Vannak babonák, és mindenféle emberi mítoszok, meg 'átkok' is vannak, csak az a kérdés, hogy ki átkozott meg kit? Ha egy hitrendszerben igazságot keresel, mely minden embernek az előnyére válna, ha gyakorolná a hitelveit, akkor nézz utána, milyen volt az első sz-i kereszténység! Nem a mai, hanem az, amelyik még betartotta Jézus tanítását. Megdöbbennél, hogy mennyire gyakorlatias, életképes, és békés volt addig, míg meg nem fertőzte a nacionaliznus és államvallássá nem vált (4.-ik sz.).
A magyaroknak sámánisztikus vallásuk volt (a tengrizmushoz is köthető), központban a szellemvilággal.
Számunkra eredetileg ez az igaz hit, nem a keresztény. Az Öregisten és a Boldogasszony voltak az isteneink, az ősöket és a természet szellemeit tiszteltük, nem idegen föld szentjeit.
A kereszténységet I.István vette fel, előtte a magyarok nem is nagyon tudták mi az.
Szóval eredetileg az ősmagyar vallás egy mára sajnos részben ködbe vesző sámánisztikus, misztikus vallás. Hasonlít kicsit a mai észak-amerikai indiánok vallására...Nekem ez az igaz vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!