Az ismerőseim miért "várjál el" tőlem, hogy adakozzak? Mindig, amikor felmerül a pénz téma, azzal jönnek, hogy furcsálják, hogy én nem jótékonykodok. Miért tenném?
Nem értem,miért jó azoknak,akik a saját szabadidejüket jótékonykodással töltik=/
Vagy vagyonukat osztogatják szét?
Persze,ha valaki hozzám fordul segítségért,akkor segítek,dehogy még én keressek meg menjek és adjak?!
Mit éreztek adakozáskor?
Szerintem senkit nem lehet erre kötelezni, és mindenkinek a magánügye. Én szeretek fizikailag segíteni, látni ahogy valami jobbra fordul, és tudni, hogy részem van benne. Erre a legtöbbször nincs lehetőség, ha az ember látatlanba adakozik. Ráadásul ennek hatalmas hányada fordítódik az adott szervezet működési költségeire, stb. Szoktam szervezni jótékonysági gyűjtéseket, de ezek után mindig személyesen beszámolok az elért sikerekről, és tapasztalatokról, és elsősorban olyan személyekre támaszkodom, akiket ismerek, és akikkel van köztünk egy kölcsönös erős bizalom.
A másik dolog ami talán jó ebben, hogy itthon három hamburger árából nem tudsz igazából sok olyat csinálni, ami kihat a világra jobb értelemben. Egy távolabbi szegény országban, vidéken ez a pénz tízszer többet ér.
Persze fontos, hogy az adomány fejlesztő célú legyen, és ne egy lyukas zsákba dobáld a pénzed, aminek pár nap múlva már semmi látszata, hanem olyan dolgokra költsd, amik maradandóan képesek hatást elérni (amennyiben az adott ügy jellegéből adódóan ez lehetséges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!