Miért állandóan a pénz a téma?
ha belegondolsz, volt régebben a "kommunizmus" vagyis inkább nevezzük szocializmusnak, ahol a pénz nem volt nagy dolog, hisz nem volt magántulajdon, mindenki "egyenlő" volt, persze ez túlzás mert nem. De a lényeg, hogy az embereken volt a hangsúly, nagyon, ez persze átesés a ló túlsó oldalára.
ahogy most is, most megint átestünk a ló túlsó oldalára, a kapitalizmussal, ahol a pénz dukál, pénz beszél, kutya ugat. Ma a pénz áll mindenek és mindenki felett. Erről szól a világ, sajnos.
Lehet utálkozni és nem törődni a pénzzel -akinek van. Akinek nincs, az azzal kel és azzal fekszik: pénz, pénz, pénz.Akinek este korog a gyomra, annak bizony központi téma, különösen, ha reggel még ugyanaz az éhség gyötri.
Akinek van, annak nem ügy, őt idegesítheti az ismételgetése.
Flegmáskodhat, elítélhet miatta másokat, de a szememben egy érzéketlen tahó.
15:41-nem vagyok érzéketlen tahó,nagyon is érzékeny ember vagyok...
Mint írtam nem élek luxus körülmények közt,pl.öreg autónk van,nem járunk kirándulni,örülök,hogy néha egy napra el tudom vinni a gyerekem valahova egy napra és nagyon meg kell gondolnom mire adhatom ki a pénzt,de attól még ,hogy erről fogok reggeltől estig beszélni nem lesz több.
Én azt vettem észre inkább a tehetősebbeknél a téma ez.Van egy ismerősöm aki csak magára keres és amúgy is jó családból származik nála csak a pénz a téma,egy alkalommal viszont már nagyon untam és többórás monológja után rászóltam a társaság előtt,hogy befejezné-e már.Nagy csönd támadt,majd később a többiek megköszönték,hogy végre valaki beszólt neki.
1, Millió dologról lehet beszélni, a pénz csak egy ezek közül. Pláne a neten meg lehet találni azokat, akik a téged érdeklő dolgokról beszélnek.
Aki azon sopánkodik, hogy nincs pénz, annál nem a pénz, hanem a panaszkodás a lényeg. Ha azonban a megoldást keresi a pénzhiányra, akkor az nagyon hasznos, és kell is beszélni róla. Folyton csak a pénzről beszélni éppen ugyanolyan hiba, mint a pénz témáját látványosan kerülni. Mindkettő kártékony. A pénzről kell beszélni, de nem mindegy milyen hozzáállással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!