Hol van a VÉG, az a semmi?
Tegyük fel, hogy kijutok a Földről és elmegyek (elúszok,mivel ott lebegek) a Galaxisokig, az ismeretlen bolygókhoz stb és elkezdek lefelé "úszni". Hova jutok? Egyszer vége lesz?
Kinek mi az elképzelése?
Nem értem mi a kérdés? Hogy az univezumnak van-e vége? Persze hogy van, mert tágul, és a végtelen nem tud tágulni, de egyrészt mi soha nem fogjuk megtapasztalni a határait, a tágulás sebessége, és a határainak a távolsága miatt, másrészt a határain kívül nincs semmi, azaz sem tér, sem idő, mivel ezeket is maga az univerzum mint objektum teremti meg.
A tudomány mai állása szerint..
Digo az olyan elmélet mint, ha csak én mondtam volna. Egy egyszerű magyarázat, hogy miért távolodnak el a dolog:) Olyat állítanak amit látnak és olyat is amit nem láttak!:D Miért akar mindenki okos lenni, ha egyszerűen nem tudja senki se? Egy lufi elméletével jönnek. És? A lufiban van levegő amitől tágul. Az űrben van ilyen? Hát tudtommal nincs. Hoppá ugye:) Ennyit a milliárdos elméletekről. Az amerikaiak kifejlesztenek több millió dollárért olyan tollat amivel lehet írni az űrben amíg az oroszok egy ceruzát használtak.
Ám kérdező azt nem értem hogyan lefele úszni amikor nem tudni hol van lefele vagy felfele. Nekem fogalmam se lenne hova jutnék, de biztos jó dolog lenne. Eddig még csak olyan bolygókat, csillagokat fedeztek fel ahol élet kizárt, sőt nagyon veszélyesek.
ma 13:07
Az univerzum tágul, ezzel kár vitatkozni, mert ezzel foglalkozó tudósok igazolták (a vöröseltolódást mérték). Attól hogy te nem hiszed el, még így van. Egyébként ha elfogadjuk az ősrobbanást akkor teljesen logikus hogy azóta tágul az univerzum, abból a pontból, szingularitásból kiindulva.
Egyébként fedeztek már fel olyan exobolygókat is ami alkalmas az életre.
www.hirextra.hu/2011/12/06/eletre-alkalmas-bolygot-talaltak/
Az első link nem ment át:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!