Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy köszönnél olyan rendőrnek...

Hogy köszönnél olyan rendőrnek, akit 15 éve, gyerek kora óta ismersz?

Figyelt kérdés

Ugye alap hogy rendőrrel magázódunk, úgy is köszönünk nekik.

De a napokban "érdekes" szituban volt részem.

Sétáltam és egy háznál rendőri intézkedés volt.

Az egyik rendőrt 15 éve ismerem, egy iskolába, egy táborba, egy parkba jártunk gyerek ként.

Hirtelen azon gondolkoztam hogy elfordulok, mintha észre sem vettem volna, mert fogalmam sem volt hogy köszönjek.

A régi ismeretségre való tekintettel köszönhetek sziával, vagy ilyenkor ő csak egy szolgálatban lévő rendőr.

Mellesleg rajta is láttam hogy zavarban van ő sem volt vele tisztában hogy kéne köszönnie.

Végül egy nagyon halk jó napottal intéztük el.

Szerintetek?

2012. jan. 30. 06:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem te vagy az intézkedés alá vont személy,akkor ahogy akarsz,és régebben köszöntetek.Ha a feleségével találkozna,v,a gyerekével akkor szerinted hogy köszönnek?
2012. jan. 30. 06:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez most komoly?:D

ritkán találkozok ilyen emberrel aki így tiszteli vagy inkább fél a rendőröktől!

Nekem van pár rendőr ismerősöm, mindig sziát köszönök! Attól, hogy meloban van épp és "munkaruhában" még ugyanaz az ember.. :)

2012. jan. 30. 07:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is van olyan ismerősöm, akit már azelőtt ismertem, hogy rendőr lett. Attól még, hogy szolgálatban van, épp úgy sziát köszönök neki, mintha civilben lenne.
2012. jan. 30. 10:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem ismerem föl egyértelműen, akkor inkább magázva szólítom meg, mert ha mégsem ő az, az kínos (bár akkor is,ha az illető nem rendőr); de ha teljesen biztos vagyok benne, akkor: "Szevasz Sanyi, felcsaptál zsarunak?"
2012. jan. 30. 15:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, na ezentúl sziával köszönök. :)

Jó azért a feleség gyerek más.. :)

Nem is az hogy tisztelem a rendőröket, végképp nem félek tőlük.

De nálam valahol alapvető dolog hogy rendőrt, orvost, hivatali ügyintézőt ilyeneket, még ha korban nem is idősebb nálam, magázok.Ilyen szituban meg még nem voltam, hogy valakit a beosztása miatt eleve magáznék, de ismerem. :)

Meg hát ugye nem egyedül volt, hanem a kollegájával, és igazából attól is tartottam, hogy nehogy a kolega rossz szemmel nézze, esetleg megszólja őt hogy nem kapja meg a tiszteletet, amit valjuk be a rendőrök ha nem is mindig jogosan, de elvárnak.

2012. jan. 30. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!