Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az arc árulkodik a jellemről?

Az arc árulkodik a jellemről?

Figyelt kérdés

Sokan mondják magukról "szerényen", hogy ők jó emberismerők, meg megérzik, hogy a másik ember milyen, tudnak olvasni a szemből stb. Aztán, ha tévednek, az már nem fog szerepelni a statisztikájukban :), mert általában csak az marad meg az emlékezetben, amikor bejött a megérzés.

Ennek ellenére a kérdésem: valóban árulkodók lehetnek a vonások, a tekintet? Főleg sunyiságra, a ravaszságra gondolok, ezek kiülnek az ember arcára? Vagy mindenképpen kell adni egy esélyt akkor is, ha kiráz az illetőtől a hideg? Ha totál bizalmatlanságot kelt bennem? (Mert lehet, hogy valaki meg velem van így, és tévesen ítél meg, amíg nem beszéltünk.) Igaz, ez előítélet, ami nem jó, dehát mégiscsak nagyon erős az érzés.

2012. jan. 29. 22:43
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
100%
Szerintem igen valamilyen szinten árulkodnak a vonások stb.Viszont ha valaki nagyon rossz érzéseket kelt benned ,akkor szerintem hagyd... Ha nincs a legelejétől a közös pozitív érzés akkor nincs sok esély...
2012. jan. 29. 22:55
 2/24 anonim ***** válasza:
59%
Az arc semmiféle jellemről nem árulkodik.Egy Lombroso nevű lüketóni odáig ment hogy felállított egy borzalmas elméletet miszerint az arc mindent elárul és ha valaki bűnöző vagy az lesz akkor azt az arcból meg lehet állapítani.Nekem adottságom a jó emberismeret sokszor jobban tudom hogy egy ilető velem szemben milyen mint az illető saját maga.De arra nem vetemednék hogy pusztán az arcból ezt megállapítsam. Sok adatot vagyok képes egyszerre észlelni és szintetizálni, de ebből az arc a legkevesebb.Gondold el itt sokszor írtam valakiről te egy szemét ember vagy pedig nem is láttam.Viszont amit mondott az többet árult el mintha láttam volna.Már egész fiatalon meg volt ez az adottság úgy hogy az se lehet hogy már 70 vagyok azért lenne , az persze igaz hogy sokat láttam tapasztaltam.Szóval önmagában az arc édeskevés nagyokat lehet tévedni.Gondold el Ted Bundyért rajongtak a nők mert olyan jóképű volt és mi volt?
2012. jan. 29. 23:04
 3/24 bánomisén ***** válasza:
85%
Az arcvonások puszta milyensége nem árul el semmit, a mimika már inkább. A szemedbe néz beszéd közben, vagy sem, mikor húzza el a száját, stb.
2012. jan. 29. 23:10
 4/24 A kérdező kommentje:
Akkor amit sunyi tekintetnek hívunk sem árulkodik feltétlenül sunyiságról? Mondjuk lehet, hogy ezen is mást ért mindenki, de szerintem aki olyan "hunyorgósan" néz, összeszűkül a szeme, arra szokták mondani.
2012. jan. 29. 23:14
 5/24 bánomisén ***** válasza:
87%
Van, akinek egyszerűen csak keskeny a szeme, vagy éppen rosszul lát vagy fényérzékeny a szeme és emiatt hunyorog, ez önmagában még nem jelenti, hogy sunyi is.
2012. jan. 29. 23:48
 6/24 anonim ***** válasza:
Én vagyok az aki a hosszú hozzászólást írtam nincs ilyen hogy sunyi tekintet sunyi viselkedés van!Én se nézek a szemébe annak akivel beszélek de ez semmit nem jelent, nem szeretek szembe nézni.Tudod hogy az állatvilágban az támadási szándékot jelent döntően?A hogy írtam ember kiismerésénél az arc a legkisebb súlyú.
2012. jan. 30. 00:15
 7/24 yuda ***** válasza:
88%

Nem állítom, hogy 1000 %-os de azért akárki akármit mond, ha valaki boldog, az meglátszik, ha szomorú az is. Ha okos, tanult ember, annak is más az arcberendezése, és a butábbaknak is. Ha vagyonos, gazdag ember az illető, az meglátszik, és az is ha sokat nyomorog. Nem állítom, hogy arcra nézésből egész élettörténetet le lehet olvasni, de bizony sokat elárul. Ne felejtsük el, hogy az illető valahogy kinéz, valahogy mozog, öltözködik, van valamilyen kisugárzása és ezek egyszerre hatnak.

Vannak persze adottságban szebb és kevésbé szép arcú emberek és statisztikailag pl. sikeresebbek az előnyösebben kinézők társaiknál.

Akkor van baj és a történelem már sokszor bizonyította, ha előnyös kinézetű embernek bizalmat szavaznak, közben belülről ragadozó farkas.Vannak ilyen kivételek is.

2012. jan. 30. 09:51
 8/24 bánomisén ***** válasza:

Kb. ennyit jelent a puszta megjelenés, semmit :-)

[link]

2012. jan. 30. 11:38
 9/24 A kérdező kommentje:
Bánomisén, nekem ez a srác külsőre kifejezetten szimpi. :))) De ha megnézed a gugli képkeresőben Rudy Youngblood-ot, csakhogy egy példát hozzak fel, hiába egy mosolygós, életvidám, jó megjelenésű hapsi, a tekintete valahogy mégsem kelt bennem bizalmat. Míg az általad belinkelt képen lévő punkot el tudom képzelni 20 év múlva szerető, gyengéd, jámbor, gondoskodó családapának. :) Ez persze nem azt jelenti, hogy R. Youngblood ne lehetne az. :) Csak más érzéseket kelt bennem.
2012. jan. 30. 12:47
 10/24 anonim ***** válasza:
Az arckifejezés lehet árulkodó, bár sokan megtanulnak uralkodni a vonásaikon. 30 felett a ráncok is sokat elárulnak, pl. vannak akiknek teljesen lefittyed a szája, míg másokon mosolyráncok vannak.
2012. jan. 30. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!