Nektek hogy tetszik a Vanda név?
És hozzá képest hogy hangzanak ezek: Vivien, Viktória, Vanessza, Valentína, Veronika
Nektek melyik nevek tetszenek?
Nálunk eddig a Vanda nyert:)
nekem a Vandáról egy vicc jut eszembe.. :
Első randin:
-Vanda vagyok.
-Ja. Meg öveg is.
Az én lányomat Vandának hívják! :)
Szerintem ez egy egyszerű, szép és mégsem túl gyakori név.
Látom, sokaknak nem tetszik, de ők biztosan nem is ismernek Vandát... Eleinte én is sokáig "ízlelgettem" ezt a nevet, de egyre jobban megtetszett, főleg, miután kitaláltam egy második nevet is hozzá.
Gondolom a vezetéknévhez kerestek Ti is V kezdőbetűs lányneveket, így voltam vele én is. :) Nálam még a Veron is szóba jött.
Biztos, nem a neve miatt, de a lányom egy kedves és bájos teremtés, könnyen barátkozik, talpraesett és nyitott az újdonságokra.
Szerintem szép név és egyszerű, de mégsem hétköznapi. Aranyos. :) Nekem is nagyon tetszik, már csak a páromat kell meggyőzni, ha odajutunk. :D Neki nem igazán tetszik.
A Vivien szerintem nagyon csúnya név, a Viktória hétköznapi és általános, a Vanessza így ebben a formában nem tetszik, a Valentina sem tetszik, Veronika a legjobb barátnőm, szóval pozitív a név, de valahogy mégsem tetszik. Talán mert őt idétlenül (otthon) Verinek becézik. A Vera és a Veronika viszont szép, bár a gyerekemnek nem adnám.
Más V betűs nevek, hátha megtetszik valamelyik:
Véda, Vilhelmina (nekem ez személyes kedvencem), Viorika (szép és különleges, bár sokan beszólnának miatta..), Virgínia.
Hát ha már V betűs női nevek, akkor (a már említetteken kívül) szerintem ezek is szépek:
Velmira, Véta, Villő, Violetta, Víta. Mondjuk én nagyon szeretem az ilyen ritka neveket, lehet, hogy ezek másnak nem tetszenének annyira.
A Vanda nevet azért nem szeretik sokan, mert csak mély hangrendű magánhanzók vannak benne. (ugye a két a) ezért is nem tartják nőiesnek sokan (a jelentsége egyébknt vend nő, egy mesebeli királylány neve).
Nincsenek benne lágy magánhangzók, mint a legtöbb női névben pl: viktória, Valetína, Szilvi, Andi, Réka, Kinga stb.
Szerintem egy nagyon határozott, "kemény", jó hangzású női név. Könnyen megjegyezhető, és nem szokták becézni. Talán csak a kisgyerekek, akik sokszor Manna-nak ejtik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!