Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha nektek kellene megölni az...

Ha nektek kellene megölni az állatot, akkor ennétek húst?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vegetáriánus és nem is arra gondolok,hogy nincs más választás,mert eltévedtél a vadonban és ez kell a túléléshez. Úgy értem,hogy ha holnaptól bejönne az,hogy mindenki ölje meg saját magának a hamburgerhez valót,Te megtennéd? Köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 20. 21:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Igen.De leginkább levadásznék egy jó nagy vadcocát vagy szarvast aztán a sok kiló hússal ellennék jó darabig úgy hogy nem kell újra vadászni.
2012. jan. 20. 22:23
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Kiskoromban otthon öltük le az állatokat és az került az asztalra. Én mindig sajnáltam mindet, de azért megettem. Bár volt egy kedves baromfim, amiből nem ettem.

Én szerintem nem tudnék leölni állatot... főleg hogy ki kell véreztetni meg minden. De ha éhenhalásról lenne szó, akkor nyilván megtenném.

2012. jan. 20. 22:35
 13/23 anonim ***** válasza:

Nagy gyakorlatom nincs benne, de minden valószínűség szerint igen.

Párszor közreműködtem disznótorban, ahhoz képest pl. egy csirkét levágni nem lehet nagy mutatvány. Azt mondjuk nem kell 3-an lefogni, egyszemélyes művelet. Megpucolod, szétbontod, megcsinálod és kész.

2012. jan. 20. 22:35
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

igen, egyértelműen elsajátítanám és megtenném magam

számomra ez nem idegen, mert falsi parasztcsaládból származom, gyermekkoromban neveltünk csirkét, kacsát, és mindig végignéztem, ahogy a nagyszüleim leölik az állatot és a feldolgozásban már segítettem is végig...

22/L

2012. jan. 20. 23:11
 15/23 anonim ***** válasza:
Csak nagyon ritkán. Akkor is inkább halat.
2012. jan. 20. 23:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés.

Valószínűleg leölném, bár fáj szívvel.

Emlékszem amikor gyerek voltam tartottunk tyúkot, nyulat a húsa miatt, anyu le is vágta mindig, de zokogva.Amikor bejött nem lehetett látni a könnyeitől az arcát, de megetette, sőt meg is ette.

Én képtelen voltam enni abból amit nap még etettem, meg játszottam vele.

Ez valahol még mindig bennem van.A szomszéd tart tyúkokat, én mindig átszoktam nekik dobni a számukra ehető konyhai hulladékot (zöldség héjak, ilyesmik).Múltkor adott egyet a szomszéd, beraktam a fagyasztóba és mindig mondtam hogy majd megfőzöm, majd máskor most nincs időm megvárni míg kiolvad, inkább veszek.Aztán végül oda adtam a tesómnak hogy vigye haza és főzzék meg ők, mert én nem tudnék enni abból amit etettem.

Persze a kényszer az más.

Erről eszembe jutott a párom kislánya.6 éves és a bolti szalonnát, kolbászt megeszi, sőt szereti viszont anyósom házi szalonnáját nem eszi meg, mert az disznóból van a bolti pedig nem! :)

2012. jan. 20. 23:53
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem, most is sokáig elvagyok nélküle, tehát utána is kibírnám, de ha mindenképpen szeretnék enni, majd cserekereskedelemben lerendezem.
2012. jan. 21. 01:04
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Biztos megtenném, a túlélésért mindent.

Nem mondom, hogy nem undorodnék, de az ösztönök mindent legyűrnének.

2012. jan. 21. 09:39
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

Én túl vajszívű vagyok ahhoz, hogy akármilyen állatot leöljek. Amúgy is elég nagy állatvédő vagyok. Képtelen lennék rá. Ellenben itthon minden évben 2x is van disznóvágás, a részvétel persze kötelező, nincs olyan, hogy de én úgy sem eszem belőle... 2 dolgot utálok benne: 1. az egy dolog, hogy a padló tiszta véres, zsíros lesz, de rendre a szépen festett fal, plafon is olyan lesz, amit nem lehet lemosni. Olyan a konyha, hát mondanom sem kell ,hogy gyönyörű látvány a véres fal... 2. én nem szeretem a disznóhúst, az ilyen belsőségektől meg kifejezetten undorodom. Na már most ez egy olyan családban nehéz ,ahol szó szerint mindenki tömi a szájába a fincsi sült vért, meg minden héten szalontüdő az ebéd...diszkriminálnak is emiatt egyébként, mindig a fejemhez kapom, hogy milyen kis nyamvadt vagyok.

Egyébként szinte semmilyen húst nem eszek meg. Nyulat, lovat, szarvast és hasonlókat sajnálatból. Nagyon szép állatok és én nem tudok úgy rájuk tekinteni mint ételre. A disznót szimplán nem szeretem. Egyenlőre csirkemellet még eszem, ha jól el van készítve :D

2012. jan. 21. 10:39
 20/23 anonim ***** válasza:
Hallgasd meg ezt a számot, és megkapod a választ: http://www.youtube.com/watch?v=s5kyMURvn1o
2012. jan. 21. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!