Ha nektek kellene megölni az állatot, akkor ennétek húst?
Kiskoromban otthon öltük le az állatokat és az került az asztalra. Én mindig sajnáltam mindet, de azért megettem. Bár volt egy kedves baromfim, amiből nem ettem.
Én szerintem nem tudnék leölni állatot... főleg hogy ki kell véreztetni meg minden. De ha éhenhalásról lenne szó, akkor nyilván megtenném.
Nagy gyakorlatom nincs benne, de minden valószínűség szerint igen.
Párszor közreműködtem disznótorban, ahhoz képest pl. egy csirkét levágni nem lehet nagy mutatvány. Azt mondjuk nem kell 3-an lefogni, egyszemélyes művelet. Megpucolod, szétbontod, megcsinálod és kész.
igen, egyértelműen elsajátítanám és megtenném magam
számomra ez nem idegen, mert falsi parasztcsaládból származom, gyermekkoromban neveltünk csirkét, kacsát, és mindig végignéztem, ahogy a nagyszüleim leölik az állatot és a feldolgozásban már segítettem is végig...
22/L
Érdekes kérdés.
Valószínűleg leölném, bár fáj szívvel.
Emlékszem amikor gyerek voltam tartottunk tyúkot, nyulat a húsa miatt, anyu le is vágta mindig, de zokogva.Amikor bejött nem lehetett látni a könnyeitől az arcát, de megetette, sőt meg is ette.
Én képtelen voltam enni abból amit nap még etettem, meg játszottam vele.
Ez valahol még mindig bennem van.A szomszéd tart tyúkokat, én mindig átszoktam nekik dobni a számukra ehető konyhai hulladékot (zöldség héjak, ilyesmik).Múltkor adott egyet a szomszéd, beraktam a fagyasztóba és mindig mondtam hogy majd megfőzöm, majd máskor most nincs időm megvárni míg kiolvad, inkább veszek.Aztán végül oda adtam a tesómnak hogy vigye haza és főzzék meg ők, mert én nem tudnék enni abból amit etettem.
Persze a kényszer az más.
Erről eszembe jutott a párom kislánya.6 éves és a bolti szalonnát, kolbászt megeszi, sőt szereti viszont anyósom házi szalonnáját nem eszi meg, mert az disznóból van a bolti pedig nem! :)
Biztos megtenném, a túlélésért mindent.
Nem mondom, hogy nem undorodnék, de az ösztönök mindent legyűrnének.
Én túl vajszívű vagyok ahhoz, hogy akármilyen állatot leöljek. Amúgy is elég nagy állatvédő vagyok. Képtelen lennék rá. Ellenben itthon minden évben 2x is van disznóvágás, a részvétel persze kötelező, nincs olyan, hogy de én úgy sem eszem belőle... 2 dolgot utálok benne: 1. az egy dolog, hogy a padló tiszta véres, zsíros lesz, de rendre a szépen festett fal, plafon is olyan lesz, amit nem lehet lemosni. Olyan a konyha, hát mondanom sem kell ,hogy gyönyörű látvány a véres fal... 2. én nem szeretem a disznóhúst, az ilyen belsőségektől meg kifejezetten undorodom. Na már most ez egy olyan családban nehéz ,ahol szó szerint mindenki tömi a szájába a fincsi sült vért, meg minden héten szalontüdő az ebéd...diszkriminálnak is emiatt egyébként, mindig a fejemhez kapom, hogy milyen kis nyamvadt vagyok.
Egyébként szinte semmilyen húst nem eszek meg. Nyulat, lovat, szarvast és hasonlókat sajnálatból. Nagyon szép állatok és én nem tudok úgy rájuk tekinteni mint ételre. A disznót szimplán nem szeretem. Egyenlőre csirkemellet még eszem, ha jól el van készítve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!