Auswitz - gázkamra - ajtó - kérdés?
valamit nem értek. Találtam egy részletes leírást (virtuális tartalommal bővítve) a gázkamrákról. Itt azt írják, hogy az ajtókon egy speciálisan megerősített duplaüveg volt, és kívülről zárták vasreteszekkel. Viszont ezek az ajtók egy másik leírás szerint befelé nyíltak. Hogy lehet egy befelé nyíló ajtót kívülről vasretesszel zárni?:O
Esetleg van itt valaki, aki járt kint Auswitzban? Nem emlékszik véletlenül, hogy melyik irányba nyílt az ajtó a gázkamránál?:D
A gázkamrák mindkét ajtaja hagyományos faajtó, az egyik felső harmadában még egy egyszerű üveglap is van. Kilincsek belül is, kívül is találhatók. Speciális zárószerkezet éppúgy nem található, mint a gáz kiáramlását megakadályozó tömítések. Az olvasó fantáziájára bízzuk, mennyi ideig álltak volna ellen 900 halálos pánikban lévő embernek.Az auschwitzi gázkamra ajtajai befelé nyílnak. Képzeljünk el egy elgázosítást, amely állítólag naponta többször előfordult:
A bezsúfolt emberek száma a 900-at is elérheti, akik aztán az ajtót belülről becsukják. Az elgázosítás után aztán az ajtókat óriási nehézségekbe ütközve (vagy egyáltalán nem) lehetett volna felnyitni, mert az áldozatok hullái megakadályozták volna a befelé nyíló ajtók kinyitását.
Valószínűtlen, hogy egy ilyen dilettáns konstrukció akárcsak egy napig is működhetett volna a feltételezett célból.
ezt az irományt, amiből (a forrás megjelölése nélkül:) idéztél, én is olvastam. De itt pölö mást írnak:
[link] / Virtuális krematórium/gázkamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!