Nektek nem hasonlít a mostani olasz hajókatasztrófa a Titanichoz?
Főleg úgy, hogy idén van a Titanic százéves évfordulója!! Kísérteties ez a hasonlóság. Még nagyobb is volt ez a hajó, mint a Titanic, mégis majdnem szóról szóra ugyanaz történt: a zenészek odavesztek, a kapitány megfutamodik (a Titanicon az egyik tiszt tette ugyanezt, ha jól tudom), mindkettő luxushajó a maga korában, stb.
Mi a véleményetek? Nekem feláll a hátamon a szőr, mivel ez már TUTI, hogy nem lehet véletlen.
Állítólag nem kizárt, hogy elsüllyed, csak idő kérdése. Néztem ma a híradót.
Amúgy meg Titanic: 1912. április 14.
Ez pedig: 2012. január 14.
Csak az a 3 hónap különbség van ott. De ilyen mértékű hajókatasztrófa van ismét, a Titanic évében. Ez a hátborzongató.
Annyiban hasonlít, hogy mindkét esetet emberi felelőtlenség okozta és luxushajó volt mindegyik. Szerencsére ez nem követelt annyi ember életét, mint a Titanic, de még az egy is sok. Amúgy az időpont nagyon érdekes.
Ez a hír új számomra, hogy itt is oda lettek a zenészek. Ez komoly?
Oké, értem én, mire gondolsz, de nem akarok borzongani. Véletlen épp száz év telt el, véletlen épp 14-ére esett a dolog.
De ez becsapós. Gondolom, ha véletlen a szakács a Titanicon és itt is ráksalátát készített volna, az is hátborzongató egybeesés lenne. Vagy hogy utazott rajta véletlen egy szegény gyerek. Vagy hogy véletlen egy kismama épp megszült mindkét hajón az utazás alatt. Vagy...
Kismillió ilyen véletlen egybeesés lehet. Felesleges ezekből következtetéseket levonni. Ami most történt, az nem akkora mértékű azonosság, hogy hátborzongató legyen.
A titanic röpke 1,5 óra alatt elsüllyedt. Ez a hajó meg idő kérdése... hatalmas baklövés volt, de itt egy kis úsznitudással nagyon sokan megmenekültek, ott meg az ölte meg az embereket, ha tudtak úszni (spóroltak az energiával és kevesebbet mozogtak a fagyos vízben)
Különbség az is, h a titanic az óceán kellős közepén süllyedt el, ez meg a parttól alig 5-10 km-re történt, kb a "sekély" a vízben. Nem ugyanaz, nekem eszembe sem jutott a hasonlóság.
"TUTI, hogy nem lehet véletlen."
Tuti a túró! Értsük meg ez a hajó felfordulna de a sziklákon fekszik nem a vízben lebeg!Áramlás miatt mozogna hanem akadt volna fenn.
"Különbség az is, h a titanic az óceán kellős közepén süllyedt el, ez meg a parttól alig 5-10 km-re történt, kb a "sekély" a vízben."
Az az 5-10 km jó lesz 50méternek is,
és pont ezért nem is fog elsüllyedni, mivel jelenleg is a fenéken fekszik.
Óriási különbség, hogy aki egy kicsit is tudott úszni az kiúszhatott a partra, valamint hogy itt nem volt olyan hideg sem a víz mint az Atlanti óceán északi részén anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!