Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Be szeretnék jelentkezni...

Be szeretnék jelentkezni állandóra ahol most lakom, de még a szüleimhez vagyok bejelentkezve. Mi lehet ennek a bejelentkezésnek a menete?

Figyelt kérdés
2009. máj. 26. 19:22
 1/9 anonim válasza:
45%
Ideiglenes nem jó? De egyébként semmi nem kell hozzá, csak kitöltesz egy lapot és kész. Nem kell hozzá a főbérlő engedélye sem.
2009. máj. 26. 19:56
 2/9 anonim válasza:
55%
Mi az, hogy nem kell a főbérlő engedélye????? Igenis kell, mégha ideiglenes lakcímet akarsz akkor is. Ki kell tölteni egy lapot amit azikmányirodában adnak, kell vinni az adásvételit vagy a tulajdoni lapot
2009. máj. 26. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha albérletről van szó, oda kell a főbérlő engedélye (hallottam olyant, hogy valakit nem engedett a főbérlő bejelentkezni még ideiglenesre se, és így parkolási engedélyt se kapott a környéken - mivel belvárosi környék volt, és ott csak a bejelentkezett lakók parkolhatnak ingyen).
2009. máj. 26. 20:51
 4/9 anonim válasza:
41%
Akkor az hogy lehet, hogy mikor kaptam egy önkormányzati lakást, bementem az okmányirodába és állandóra bejelentkeztem csak ugy. A vőlegényem meg nélkülem jelentkezett be ideiglenesre, mindenféle hozzájárulás nélkül(ott sem voltam)???
2009. máj. 26. 21:12
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
21:12 - gondolom a vőlegényed nem albérlőd volt, és feltételezem, hogy élettársadként vagy eleve vőlegényedként adta elő magát, ami prioritást élvez a bérleti jogviszonnyal szemben
2009. máj. 26. 21:15
 6/9 anonim válasza:
27%
Nem kérdeztek tőle semmit. Tényleg! Minek állitanám ha nem igy lett volna!
2009. máj. 26. 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Akkor csak nem figyeltek, fáradtak voltak, nem tudom, a leírt hivatalos verzió nem ez, de hány helyen tartják be a papírformát pontosan?
2009. máj. 26. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
Magántulajdonban lévő ingatlanba állandóra és ideiglenes bejelentkezésnél is kell a tulaj hozzájárulása, legalábbis ez nálunk mindig is így volt. Manapság, amikor mindenféle támogatás jár a bejelentett lakók után, elég gázos lenne, ha csak úgy össze-vissza be lehetne jelentkezni bárhová.
2009. máj. 26. 21:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Tényleg ki kell tölteni a lapot, de ha már láttál ilyen lapot, kedves 1. válaszoló, akkor tudod azt is, hogy a lakás tulajdonosának is alá kell írni. Sőt anno nálunk még ez sem volt elég. Kértek egy albérleti szerződést vagy tulajdoni lapot vagy adásvételi szerződést. Szóval korántsem olyan könnyű a dolog, mint gondolnád. Egyébként annyi a lényeg, hogy ahová be akarsz jelentkezni, ott az illetékes okmányirodánál kitöltesz egy lapot, mellékeled a fönti dokumentumok valamelyikét és azonnal kiállítják az új lakcímkártyádat, amin már rajt is lesz az új cím.
2009. máj. 27. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!