Miért Orbán Viktor és a parlamentben ülő férfiak döntenek az ország ügyeiről miért nem a nép szavaz interneten keresztül minden törvényjavaslatról?
Én egyébként se tépem a számat a kormány ellen, de továbbra sem szeretném, hogy tudatlan, hozzá nem értő, laikus emberek döntsenek az ÉN sorsomról.
Mit gondolsz, mit szavazna meg a NÉP?
"Mindent ide, nekem, nekem, nekem, nekem, ingyen, mint a régi szép Szocializmusban."
Hova vezetne ez?
Csak gondolj már bele!
Te letennéd a sorsodat olyan emberek kezébe, akiknek halvány gőzük sincs a gazdasághoz, sem a joghoz, csak rövid távra tudnak előre nézni, vagy olyan buták, hogy rövid távra se, maximum csak 1 héttel előre, hogy mi lesz a kaja a hétvégén?
Azért te is gondolkodhatnál kicsit, mielőtt ilyen eszemet ötlet mellett érvelsz.
Én úgy tanultam, illetve ezzel egyet is kell értenem, hogy a közvetlen demokrácia csak kisebb közösségek esetén működhet megfelelően, tehát egy egész ország lakosságát bajos lenne bevonni minden döntésben. Elméletileg a képviselőket mi, a NÉP választjuk, hogy a MI ÉRDEKÜNKET képviseljék. Más kérdés, hogy nem teszik.
De most komolyan, én magam sem mernék pl. gazdasági kérdésekben döntést hozni, mert hiába van véleményem, azért vagyok annyira tisztában saját magammal, hogy tudjam, nem értek hozzá, nem biztos, hogy tisztában lennék a döntésem minden lehetséges és valószínűsíthető következményével. Na már most, én ezt tudom magamról, de ezzel vajon a többség is így van? Kétlem.
"A szerv transzplantált emberek életével játszadoznak... "
Ha én játszadoznék az életükkel, akkor lehet, hogy még rosszabbul járnának...
"miért nem a nép szavaz interneten keresztül minden törvényjavaslatról?"
Egyszer olvasd el az országgyűlés honlapján, mikről szokott szavazni a parlament, aztán gondold végig, hogyan döntenéd el, hogy mit érdemes megszavazni és mit nem. Halvány fogalmad sincs az ügyek 99,9%-áról. A képviselők sincsenek képben a legtöbb dologgal kapcsolatban, de a pártoknak vannak szakértői testületeik, amelyek kialakítják a pártok álláspontját és aszerint szavaznak.
A tervutasításos gazdaságban, röviden tervgazdaságban a vállalatok, és a termelési tényezők túlnyomó része az állam tulajdonában van. A vállalatoknak nincs önálló döntési lehetőségük a termelést illetően.
Az állam nem minden területen hatékony, viszont bizonyos területeken kimondottan az. Ilyenek az egészségügy, a szociális ellátórendszer, a közművek és egyéb. Az állam felelős minden gazdasági döntésért, és ő irányítja a termelést utasításokkal (ukáz). Ezekben mindent szabályozással lát el: A tervgazdaságban szintén megfigyelhető egyfajta verseny, ez azonban a „legjobb” tervezet megszerzésére irányul. A tervek megszabják ugyanis a foglalkoztatható munkaerő számát, a felhasználható alapanyagok mennyiségét, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!