Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is gusztustalan,...

Szerintetek is gusztustalan, hogy ellopnak MINDEN adományt?

Figyelt kérdés

Jótékonysági gyűjtéseken én sosem adok pénzt elvből (mert illetéktelenek ellopják), de szívesen részt vettem a használtruha, cipősdobozos, konzervgyűjtős adománygyűjtéseken, mert azt nem érdemes ellopni, de a "célszemélyek" hasznát veszik.

Az utóbbi időkben azonban az a tapasztalat, hogy EZEKNEK IS LÁBA KÉL! Szerintetek nem gusztustalan, hogy az adománygyűjtő szervezetek saját tisztségviselői nyúlják le a foltozott tornacsukát; hogy a dúsgazdag fehérgalléros bűnöző ellopja és megeszi a 300 forintos CBA csilisbab konzervet... stb... hát mi a .... anyjukat képzelnek ezek?

2012. jan. 11. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Bizonyítékot, mert ez így egyelőre rágalom.
2012. jan. 11. 22:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Konkrét bizonyítékot sajna nem tudok, csak hallottam innen-onnan, pl. a vörösiszap-katasztrófánál a nemmondommelyik segélyszervezet emberei válogatták maguknak a szebb állapotú ruhákat.
2012. jan. 11. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, erről már én is hallottam. Hogy igaz e azt nem tudom, de minden pletykának van valami alapja. És ez nagyon elszomorít, hiszen én a rászorulóknak adományozok INGYEN és undorító, hogy valaki az én adományomat csak úgy pénzé teszi. Valószínűleg ezért van, hogy olyan kevesen jótékonykodnak. Manapság az ilyen szervezeteknek azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek.
2012. jan. 11. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos, ez is előfordul. Elég undorító dolog, hogy nem is azok kapják meg időnként, akik rászorulnak. Nem csak nálunk, külföldön is volt rá példa.
2012. jan. 11. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Ilyen is van meg olyan is. Ha tudsz járj utána hova megy az adományod. egyébként az adománnyal foglalkozók is lehetnek rászorulók.

én is hasonlóval foglalkozok s találkoztam olyannal aki azért nem vesz igénybe bizonyos szolgáltatást mert ő is rászorulókkal foglalkozik s (elvből) nem teheti meg hogy ő eljön hozzánk s visz a családjának míg akikkel foglalkozik nem tudnak eljönni, így akkor inkább nekik hozná, de annyit meg nem bír el, így tárgytalan.

egyébként meg amíg a honatyák lefölözik a tejet, addig mit várhatsz a köznéptől.

másrészről a tapasztalatom az hogy a kis emberek inkább segítenek s inkább becsületesebbek mint az aki sosem nélkülözött. persze ez nem törvényszerűség

2012. jan. 29. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:
A ruhaturkálók mivel vannak szerintetek feltöltve, meg a piaci használtruhások asztalai? Egyrészt külföldi ,egyrészt magyar adományruhákból.. Az áruház parkolóiban kitett konténerek tartalma sem oda jut ahová kell,először kihalássza dróttal a kisebbség a nagyját és viszi a piacra ,a maradékot meg az alkalmazottak fölözik le.Mindenki akinek a kezén átmegy a jobb darabokat kiszemezgeti.De azért marad is persze. Ez mindig is így ment.
2012. jan. 29. 21:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyomtató lónak nem kötik be a száját .Régi magyar mondás.Előbbi jól írja,használtruhás áru döntő többsége adományruha.És ebből gazdagodnak sokan.
2012. máj. 1. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!