Utána néztem. Dry Brush technika. Grafit port visz fel ecsettel. Házilag is elő lehet állítani, dörzspapírral lereszeled a grafit rudat vagy ceruzát, majd abba mártogatod az ecsetet. Megnéztem a Monika Bellucci rajzolását is, ott a végén radírral alakítja ki a csúcsfényeket. Úgy látom a videón, hogy a papír kissé raszteres. Köszi, hogy megosztottad, mindenképp ki szeretném próbálni. :-)
2012. jan. 9. 12:01
Találtam még valamit. Nem csak grafitporral lehet, hanem olajjal is, tehát a száraz festés lényege nem feltétlenül a grafit. De nem ecsetelem tovább, inkább nézd meg :-))
[link]
2012. jan. 9. 12:11
3/15 A kérdező kommentje:
Juj, nagyon köszönöm a válaszokat:) Mentek a zöldek :)
4/15 A kérdező kommentje:
ÚrIsten az a színes kép, nem semmi. Igor Kazarin tud valamit. Baromi jó!
5/15 A kérdező kommentje:
De figyusz, ez a színes kép ez is valami pasztelkréta porral csinálhatja, mert, ha olaj lenne, akkor nem tudná kiradírozni nem? Vagy igen, ha por alakú?
Tuti, hogy olaj, olvasd el. De ezek szerint én írtam hülyeséget és az a pici kék időnként a kezében az nem radír.
De akkor mi lehet? :O Minden esetre úgy látom, hogy amikor a kezébe veszi, a csúcsfények alakulnak ki.
2012. jan. 9. 13:40
Nézd meg 2:16-nál, amikor az alsó szemhéjánál bele húzza vele a fényt. Ki fogom próbálni, lehet, hogy papíron lehet radírozni az olajat, ha ilyen lehelet vékonyan van felhordva.
2012. jan. 9. 13:44
Hát srácok! Én aztán nem tudok rajzolni, de ez a Kazarin nagyon ügyes. Tátott szájjal néztem! Nagyon ügyes!
2012. jan. 9. 16:06
9/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is radír. :) De az olajban nem vagyok biztos. Majd ha kipróbáltad, leírnád ide, hogy lehet-e radírozni?
Én olajjal biztosan nem fogok próbálkozni, de sima grafittal majd megszeretném próbálni. Jó rajzolgatást :)
Tetris :) Az ám, baromi ügyes :)
Mindenképp megírom, de nem tudom mikor kerül rá sor, mert már sok vasat tarok a tűzbe és nem tudom épp hova mártsam az ecsetem. :-)))))Mielőtt félre értenél: Most a festészeten kívül elkezdtem nyelvet tanulni és zenélni. Egy próbát mindenképp megteszek valamelyik nap ezzel a száraz festéssel és megírom a tapasztalatom. De javaslom, kísérletezz te is bátran, mert semmit nem veszítesz vele.
2012. jan. 9. 17:35
Kapcsolódó kérdések: