Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell lenézni valakit,...

Miért kell lenézni valakit, aki tisztes és dolgos ember?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap álltam a boltban,és az anyuka (az anya ott nevel,ahol tud,ugyebár) a lányának azt mondta,hogy tanulj,mert Te is egy ilyen bolti pénztárban fogsz kikötni. Ezt persze jól halhatóan, a pénztáros nő is meghallotta. Most nem arra vagyok kíváncsi,hogy jaj,mert tanulni kell...ezt olvasom itt jó párszor,hanem hogy miért kell valakit a munkája miatt lenézni? Manapság miért csak a diplomával rendelkező számít embernek? Nekem is csak szakmám van,kiskoromtól szakács szerettem volna lenni,az is vagyok.Ettől függetlenül nem tartom magam buta embernek. Köszönöm a válaszokat
2012. jan. 9. 11:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is észrevettem.

Az osztályomból legtöbben gimnáziumba akarnak menni. Rám is nevetek. "Hogy ez hülye" Szakmunkás akar lenni. Nagyon röhögtek. Vasutas szeretnék lenni. Utána ,hazudtam tudom ,hogy ez nagy hazugság volt de ezt mondtam meg kellet őriznem a becsületem:

""""Úgy értem közlekedés mérnök akarok lenni a vasútnál állomás főnök akarok lenni, nagyon sokat keres 300 ezer forint felet, úgy értettem, csak apa is azt mondja vasutas pedig állomásfőnök nagyon sokat keres. és ő be tud tenni ,csak ez van a köznyelvben ,hogy ő is vasutas pedig nagy főnök""""

Ez tudom nagy hazugság volt ,de ezt kellet tenni, erre a többiek elnézést kértek, én is mondtam ,hogy elnézést kérek az osztályomtól, mert rosszul fejeztem ki magam, tanárnő azt mondta, máskor jól fejezzem ki magam. Nagyon elpirosodtam, azt mondták a többiek ,hogy nyugodjak meg mindenkinek lehet nyelvbotlásai, pedig én azért voltam szomorú ,mert tudom ,ha egyszerű vasutas lennék diploma nélkül akkor kiröhögnek.

2012. jan. 11. 19:22
 12/15 anonim ***** válasza:
57%

A munka nem szégyen, hisz valamiből meg kell élni.

Ha valaki tanul, akkor is kerülhet olyan helyzetbe, hogy pénztáros lesz (vagy még "rosszabb"), mert nem kap máshol állást!

Aki ezért valakit lenéz, tehet egy szívességet!

2012. jan. 14. 09:35
 13/15 anonim ***** válasza:
72%
Le lehet nézni a nem diplomás embereket, de akkor kérem szépen ne vegyen senki semmit (étel, ruhanemű, elektronika cikk, bőven satöbbi), mert azt egy tanulatlan ember állította elő, akinek nincs diplomája, tehát ezek szerint egy senki!
2012. jan. 14. 09:38
 14/15 anonim ***** válasza:

"A munka nem szégyen, hisz valamiből meg kell élni."

Konkrétan 1-2 elit foglalkozást leszámítva szégyen. A nép többnyire lenézi azt, aki dolgozik, aki pedig ténylegesen, reálisan dolgozik, tehát pl. piszkos is lesz a keze, nemcsak egy irodában gépel valamit, azt duplán lenézi. Hozzá kell szokni, hogy a munka szégyen, függetlenül attól, hogy jó-e így vagy sem. A nép arra néz fel, akinek sok pénze van, függetlenül attól, dolgozik-e az illető, de lehetőleg inkább ne dolgozzon.

2012. jan. 14. 10:13
 15/15 anonim ***** válasza:

15:28

"Na de mindegy, én senkit nem nézek le, hogy milyen munkát végez"

Mindenki ezt mondja, aztán elsápad az ijedtségtől, ha a lánya azzal a hírrel szerencséltetné, hogy férjhez megy egy TESCO árufeltöltőhöz.

2012. jan. 14. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!