Az ember pénzért tényleg bármire kapható?
Nincs TV-m, szóval már lehet ez egy régi műsor, de a múltkor egy ismerősömnél kapcsolgattam. Láttam egy olyan műsort, amiben pénzt adtak bizonyos feladatok elvégzéséért. Volt benne fizikai próba, de sajnos erkölcsi próba is. Ez egy kicsit gondolkodóba ejtett. Vajon mindenkit meg lehet vásárolni?
pl: Ti szexelnétek egy vadidegennel 50.000Ft-ért? Akár cifrázhatjuk is: valamilyen perverz szex, és pl 150.000Ftért?
Ha nem, mi a limit?
Ez most csak egy példa volt.
De további példa:
Pl. gyűlölöd a mérges kígyókat. 500.000Ft-ért 20percre összezáratnád magad velük egy kb üvegkoporsó kinézetű kalitkába? ( de mondjuk olyan mérgeskígyók, hogyha megmar csak 5-6 óra múlva halhatsz bele. Ellenszer van. )
Vagy tegyük feljebb a dolgot.
Van a legjobb barátod. Képes lennél megszakítani vele örökre mindent, mondjuk 5.000.000 Ft-ért? Soha nem beszélhetnétek, találkozhatnátok többé.
20.000.000 Ft-ért belemennél-e abba, hogy levágják a bal lábad térdtől?
Bocs, hogyha hülye példákat hoztam. De manapság az emberek tényleg bármire megvehetők? Hova tűntek az erkölcsök?
Van, aki megvehetö, van, aki nem - a TV-ben természetesen azokat mutatják, akiket rá lehet venni mindenre pénzért.
Aki nem ilyen felületes, azzal nem lehet müsort késziteni, mert az "nem érdekes".
Azt mondják mindenki megvehető, mindenkinek meg van az ára.
Csak az egyik kevesebbért - a másik többért.
Az 1., a 3. és a 4. lehetőség kizárva!
A fizikai, kígyós próba a legenyhébb a felsoroltak közül.
"pl: Ti szexelnétek egy vadidegennel 50.000Ft-ért? Akár cifrázhatjuk is: valamilyen perverz szex, és pl 150.000Ftért?
Ha nem, mi a limit? "
Nagyon szívesen, ha az illető bombanő, ugyanis 19 éves fiú vagyok és szűz...:D
"Pl. gyűlölöd a mérges kígyókat. 500.000Ft-ért 20percre összezáratnád magad velük egy kb üvegkoporsó kinézetű kalitkába? ( de mondjuk olyan mérgeskígyók, hogyha megmar csak 5-6 óra múlva halhatsz bele. Ellenszer van. ) "
Attól függ, mekkora. Ha csak koporsó, tehát feküdni kell benne, nem hinném. Olyan mérgeskígyóról egyébként nem hallottam még, ami 5-6 órán belül öl és nem is hinném, hogy létezik. Ilyen lassú méregnek nincs is értelme.
"Van a legjobb barátod. Képes lennél megszakítani vele örökre mindent, mondjuk 5.000.000 Ft-ért? Soha nem beszélhetnétek, találkozhatnátok többé.
"20.000.000 Ft-ért belemennél-e abba, hogy levágják a bal lábad térdtől?"
Nem, és nagyon nem.
Nem tudom, talán azért, mert én olyan környezetben nőttem fel, hogy nem kellett nélkülöznöm, de én soha nem vettem még csak fontolóra sem ilyen elméleti kérdéseket. A lábadat semmi nem adhatja vissza, azt semmi pénz nem kárpótolja. Egyébként aki meg nem ért hozzá, annak a kezéből úgyis kifolyik a pénz, lásd lottónyertesek. Aki milliomos, az egy fél élet kemény munkájával jutott hozzá, megtanult együtt élni egy hatalmas vagyonnal és bánni a pénzzel. Aki tapasztalat nélkül jut hozzá, az nem bírja megtartani.
2.vagyok.
Természetes még lehet ragozni: egy jómódú milliomosnak ajánlhatsz 20 milliót - nem adná a lábát. De egy szegény arab 100ezerért felrobbantja magát ha segíthet a családján, vagy bosszút állhat. Sokat hallani szegényebb országokban, szerveiket árulják szegényebb emberek, amire egyébként másokat nem lehetne rávenni.
Tehát a szükség nagy úr, olyasmikre késztet amelyre másokat nem lehetne rávenni.
Ezért írtam, mindennek ára van.
A 127 óra filmben van hasonló, ha az élete a tét, mekkora áldozatra lehet képes valaki.
Attól függ, hogy mire kell a pénz. Ha csak azért, hogy legyen egyiket sem tenném meg. Ha arra, hogy én vagy a családom ne haljon éhen, vagy ki tudjam fizetni valamelyik szerettem(vagy saját) orvosi kezelését, akkor erősen elgondolkoznék.
A pénz maga(nekem) nem számítana. Inkább a cél fontossága, amire a pénz költeném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!