Miért az ellenkező hatást érik el nálam a reklámok?
Figyelt kérdés
Ha látok egy reklámot (pl. itt az oldalon, a könyvreklámokat), nem az jut eszembe, hogy meg kéne venni, mert biztos jó, hanem az, hogy ez tuti rossz, mivel reklámozzák.2012. jan. 8. 12:20
1/6 anonim válasza:
Akkor elég butuska lehetsz,ha szerinted a reklám miatt nem jó egy termék "ez tuti rossz, mivel reklámozzák."
Ugyanakkor az sem jobb,ha csak a reklám miatt veszi meg valaki.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok buta szerintem. Tudom én is, hogy attól, hogy reklámoznak valamit, még lehet jó. Csak mindig ez az érzés ugrik be először, és erre vagyok kíváncsi, miért lehet.
2012. jan. 8. 12:28
3/6 anonim válasza:
Utálod a reklámokat és ezt kivetíted a termékre is. Jobbat nem tudok,mi nem tudjuk megfejteni a te érzéseidet.
4/6 anonim válasza:
Egy ez pszichológiai védelmi mechanizmus, mivel a reklámokban csak boldog családokat, embereket látsz és azt sugallják csak akkor lehetsz boldog ha megveszed az adott terméket.
Ez egy fajta traumát okoz, hogy nem vetted meg a terméket, tehát nem lehetsz soha boldog és ezzel mindig szembesülsz mikor reklámot látsz (és nem veszed meg a terméket). Maguk a reklámok érzelmi zsarolások.
5/6 tetris válasza:
Vannak olyan ostoba reklámok, amiket már olyan sokszor leadnak, hogy az embert már kifejezetten idegesíti. A hüvelygombás reklámtól már a falra mászok.
6/6 anonim válasza:
Engem azok a reklámok zavarnak, amiben hülyének néznek. És a legtöbb reklám ilyen, csak sokban burkoltan csinálják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!