Finnországban, hogy telik egy átlagos nap? Milyen ott az élet?
úgy értesültem róla, hogy szeretnek szaunázni, náluk ez népi hagyomány márcsak az időjárás miatt is, a zenében a legjobbak, a legtöbben rockerek :)
békés emberek, szeretnek rendezvényeket szervezni, szórakozni, mnidig kitalálnak valami programot maguknak.
Szép rendezettek az utcák, tisztaság van, szép szinesek a házak, sokkal jobb az életszinvonal, nincs akkora egzisztenciális különbség az országon belül mint nálunk.
Szorgalmasak, sok munka és képzési lehetőség van ott, jófejek nagyon. Csodálatos a nyelvük, baromi jó ízlésük van. Szerintem furcsa mert új, meg más, de biztosan jóóó!
Én voltam olyan szerencsés és fél évet éltem Finnországban, Helsinki mellett Espooban. Imádtam. Az élet nem különbözik sokban az itthonitól - csupán az emberek mentalitása. Kedvesebbek, figyelmesebbek, előzékenyebbek. Nagyon szeretik és tisztelik a természetet. Rettentően törvénytisztelőek - ott még akkor sem mennek át a gyalogosok a piroson ha nem jól láthatóan nem jön egy autó sem, nem bliccelnek a tömegközlekedésen stb. Tiszták az utcák, a terek, a házfalak.
Egyedül az alkoholhoz való viszonyuk lehet furcsa. Külön Alko Shopok vannak, melyek este (ha jól emlékszem) 7kor (vagy 9kor?) bezárnak - szupermarketekben csak sört és cidert lehet kapni. Az ennél magasabb alkoholtartalmú italokat csak az Alkoban - természetesen szigorúan személyivel! Utcán nem fogyaszthatsz alkoholt és a bárokból is kidobnak ill. be se engednek ha túl részeg vagy.
A szauna meg alap náluk. A legtöbb házban, lakásban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!