Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a barátnőm "ellopja" a munkámat?

Figyelt kérdés

kb fél éve elkezdtem gyerekekre vigyázni, egyetem mellett. kevesen jelentkeztek, de elvállaltam mindent, hétvégét, egész vasárnapokat, estéket(lemondtam a programjaim), korán keltem, csak hogy legyen tapasztalatom, ajánlásom és persze pénzem. barátnőmnek is pénzgondjai voltak, mondtam, hogy tanítson vagy vigyázzon gyerekekre. azt mondta arra ő nem ér rá meg különben is, ő nem. mondom jó, te tudod.

több havi munkával most van 3 rendes családom, de mindenhol csak alkalmi munka, talán sikerül egy negyedik is, de van, hogy nincs 2 hétig sem munka, ha van sem fizet sokat, de szeretem csinálni és éppen elég, amit keresek. eü-ben tanulok, felelősségteljes vagyok és előny a szülőknél, hogy nagyon rugalmas vagyok időpontot illetően.

erre barátnőm minap elkezdi, hogy ő tanítana, hol hirdettem meg magam, mint babysitter? én megadtam neki minden oldalt, erre telenyomott mindent ő is babysitter hirdetéssel meg a pici tesójával készült közös fényképpel, mert olyan édesek rajta, ez előny a szülőknél, amit hát el is hiszek. aztán odavágta, hogy nekem már van elég munkám(ami nem igaz, mert egyik család külföldre utazik, a többi család is akkor hív, ha betegek a gyerekek)

olyan rosszul esett. nem mintha tilos lenne, nem erről van szó, hiszen sokan vigyáznak gyerekre, de ezt én találtam ki, megdolgoztam a referenciákért, ő meg a tesójára apellálva állítja, hogy hűű, de tapasztalt(mikor havi 3szor látja). és most mindenhol ott van az ő hirdetése is, minden oldalon, ahol nekem is. kicsit úgy érzem, hogy elveszi a munkámat. lehet én vagyok rosszul bekötve, nem tudom.

2012. jan. 5. 17:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem veszi el a munkádat,akkor venné el,ha a te "családjaidnál" kopogtatna,és megpróbálna kitúrni.Az,hogy milyen módszerrel próbál állást találni,az ő dolga,ha ez sikeresebb a tiédnél,azzal szerintem nem téged akar lejáratni.Nem ő tehet róla,hogy ilyen ritkán hívnak téged a családok,illetve,hogy külföldre utaznak.Azt azért számold bele,hogy elég kevesen tudnak manapság egy bébiszittert napi rendszerességgel alkalmazni.Akik ezt mégis megengedhetik maguknak,azok nálad nagyobb tapasztalattal és szaktudással rendelkezőket vesznek fel,persze jóval nagyobb fizetésért (gondolok itt végzett óvónőkre,több éves vagy évtizedes tapasztalattal rendelkezőkre,esetleg tanfolyamot végzett bébiszitterekre).
2012. jan. 5. 17:34
 2/4 A kérdező kommentje:

igen tudom, ilyen irányú képzettségem nincs, ugyanakkor azt is tudom, hogy a végzettség nem minden. ismerek óvónőket a családom révén és hát egyikre sem bíznám a gyerekemet. mint ahogy olyan babysittert is láttam többet, aki végzett tanfolyamot, de gyereket élőben nem látott soha, de hogy nem szerette őket, az biztos.

persze tisztában vagyok a hátrányaimmal, de ezzel együtt is boldogulok. engem az zavar, hogy eleinte kiröhög a munkámért, aztán hirtelen ő is ezt akarja csinálni. egyszer volt, hogy én nem értem volna rá, megkérdeztem, hogy beajánljam-e egy éjszakára helyettestőnek, persze övé a pénz. válasz:jajj hát neki nincs is most kedve meg köszi még van pénze.

2012. jan. 5. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:

(Persze,nem minden a végzettség,de ha laikusként kell rábíznunk a gyerekünket egy vadidegenre,akkor általában jobban bízunk a jó referenciákkal,végzettséggel rendelkezőkben.)

Úgy tűnik, a barátnőd első hozzáállása nem volt túl őszinte.Szerintem irigyelt téged azért,hogy pénzt keresel,és tetszett neki az állásod az elmondásaid alapján.Talán attól félt,hogy nem menne neki a dolog,nem lenne sikeres vagy senki sem alkalmazná,ezért elutasította az egészet.Gyakori reakció,sokszor láttuk már.Könnyebb lehúzni valamit és azt mondani rá, hogy hülyeség, mintsem bevallani,hogy ez bizony nekem nem menne,és meg se merem próbálni a dolgot.

2012. jan. 5. 17:47
 4/4 A kérdező kommentje:

persze megértem, hogy a képzettség fontos lehet, de szerencsére eddig minden családnál szerettek a gyerekek, szeretett a család, nem bánták meg.

meg van arról győződve, hogy csak mert van egy testvére ő maximálisan ért a gyerekekhez, holott elég felelőtlen, szétszórt ember. én neveltem sokáig az öcsémet, már pici korában is, van valódi tapasztalatom. nem azért nem csinálta, mert nem menne, hanem mert lusta volt. azt mondta bármit elvállal, bármit megcsinál, mikor felajánlottam nem volt kedve. most meg hirtelen ő lett a nagy gyerekbarát, aki a tesójával akarja eladni magát.

legyen annyi gerinc az emberben, ha kiröhögi a másikat a munkájáért, akkor utána nem kezd ugyanabba.

arról nem is beszélve, hogy én hosszú távra vállaltam és a szülők szeretik, ha nem más ember vigyáz a kisgyerekre minden hónapban. ő már most tudja, hogy januárban nem ér rá, májusban pedig külföldre utazik, de ezt sem írta le, csak hogy ő is hosszú távon elérhető. ez meg nem is tisztességes.

2012. jan. 5. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!