Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz amikor valaki...

Mit gondolsz amikor valaki bemutatkozik es mondja hogy dr. Xy? Irigykedsz? Vagy felnézel rá? Mi a véleményed arrol ha valaki használja a dr. T bemutatkozashoz?

Figyelt kérdés
2011. dec. 29. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ismerősöm, akinek a neve előtt ott a "dr." és ezt ki is hangsúlyozza, de tudomróla, hogy a magánéletben egy csődtömeg. A titulusára pedig teljességgel alkalmatlan, nincs meg hozzá a kiállása. Nem is talált még munkát.

Azért becsülöm a szorgalmát.

2011. dec. 29. 23:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Kapásból nem lesz szimpatikus. Aki úgy indít, hogy dr XY vagyok, az szinte biztosan magasabbrendűnek érzi magát. Érdekes módon apukámtól pl. sosem hallottam még ezt így. Minek is, az ismerősök úgysem doktorurazzák, hivatalos helyen meg van névtáblája, ahova ki van írva, illetve ha előadást tart, úgyis felkonferálják, ott mindig mondják. Én még fiatal vagyok, nem tudom, hogy leszek-e valaha doktor, de ha leszek, egészen biztos, hogy egy hétköznapi helyzetben nélküle fogok bemutatkozni.
2011. dec. 30. 00:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Furcsán venné ki magát az biztos. Több ettől nem lesz a szememben, és nem is keltene jó benyomást. Én biztos nem szőném bele a nevembe bemutatkozáskor ha lenne ilyen címem, és ezt várnám el másoktól is. A név után persze mondhatja hogy milyen doktor, vagy milyen területen doktorált, ez így sokkal természetesebb.
2012. febr. 11. 00:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Én jól megszívatnám valahogy így: "Ugye kötőjellel írja azt, hogy Doktor-...? Szép kettős neve van!" De most komolyan: ki a fene kíváncsi arra, hogy doktor? Van egy becsületes polgári neve, és a többi csak azután jön. Ha meg nem orvosi területen doktorált, akkor meg nem is értem a titulust, hisz mindenki erre asszociálna. Például egy ügyvéd ne nevezze magát doktornak!
2014. jún. 9. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!