Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyar nők inkább barnák,...

A magyar nők inkább barnák, vagy inkább szőkék eredetileg?

Figyelt kérdés
Szerintem azért minden nemzetre jellemző egy típus, úgy értem a mediterrán országokban sötét haj a jellemző,északra a világos, szőke.A magyarok hova tartoznak?Szerintem inkább a barna az "eredeti" de sok a szőke manapság...mondjuk sokan festetik szőkére.
2009. máj. 19. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Több a barna, mint a szőke, de van elég sok eredeti szőke is. A magyarokat nehéz más népekkel összehasonlítani, mert mi nagyon kevertek vagyunk, míg pl. az észak-európai és mediterrán országoknak ilyen értelemben homogénebb a lakossága. Ez ugyanolyan, mint az, hogy azt sem tudjuk meghatározni, hogy egy amerikai tipikusan szőke vagy barna...ugyanez a helyzet a magyarokkal is.
2009. máj. 19. 15:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazából csak azért kérdeztem, mert azt vettem észre, hogy sokszor inkább a szőkéket tartják szebbeknek, meg természetesebbeknek, szépség versenyeken meg médiában, pedig nagyon sok szép barna hajú magyar nő van.De lehet hogy rosszul látom...
2009. máj. 19. 15:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

a magyarok eredetileg sötét szemű és sötét hajú nép, alacsonyak is voltunk régebben, az ősmagyarok között nem volt szőke egyátalán, a nyugat és észekeurópai emberekkel való keveredés miatt vannak már szőkék és vörösek is

eredetileg a mongoloid népekhez álltunk közel kinézetben és szokásokban ( tatárok, mongolok, stb)

2009. máj. 19. 15:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A szőkéket csak Marilyn Monroe óta sztárolják, az egész mai szőkekultuszért ő a hibás.

Amúgy jól írták fentebb, magyarok közt eredetileg nem volt szőke, az leginkább a germán és szláv népekre jellemző.

Viszont szerintem szinte minden más hajszín jobb, mint a szőke - bár persze ez csak egyéni meglátás, és jelentős részben az is az oka, hogy sajna valóban sok szőke nő (függetlenül attól, hogy természetes-e, vagy festett) tényleg szőke agyilag is (természetesen MAXIMÁLIS TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!!!).

2009. máj. 19. 16:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

16:13: miért lenne bármelyik hajszín is jobb, mint a másik? Az az egyénen múlik, hogy mi áll neki jobban. Én eredetileg barna vagyok, de mióta szőkére van festve a hajam, sokkal jobban érzem magam és mások is mondják, hogy sokkal jobban nézek ki. Úgy érzem, hogy sok mindenhez pozitívabban állok hozzá, mert végre megtaláltam, ami hozzám legjobban illik.

A magyarok eredetileg tényleg sötét hajúak és sötét szeműek voltak. A szláv néppekkel és a németekkel való keveredéssel jött be a szőke haj meg a kék szem. Én külföldön élek és nekem azt mondták páran, hogy ők azt hitték, hogy a magyarok olyanok lehetnek kinézetre, mint a törökök. Én azt hittem, hogy ez nem igaz, de belegondoltam, hogy a magyar lakosság között is sok török-típusú ember van. Talán a kunok is ilyenek voltak.

2009. máj. 19. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Feketék az ősmagyarok, szőkék magyarországon nem őshonosak
2009. máj. 19. 17:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is sötéthajuak voltak, de a magyarság 70% meghalt a történelem alatt.Tatárok törökök stb.Helyükre telepitettek, mindenféle svábokat akik asszimilálódtak.A románok meg a szerbek ugye nem tudtak beolvadni mert ortodox a vallásuk és a 19. században már kialakult a nacionalizmus minden népnél.
2009. máj. 19. 18:31
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2009. máj. 19. 21:35
 9/11 anonim ***** válasza:

16:57-es: Bocsánat, lehet, hogy nem volt szerencsés a szóválasztásom. A "jobb"-ot csak úgy értettem, hogy "számomra szimpatikusab", bár tény, hogy ez nem lehetett egyértelmű, elnézést érte.

"Az az egyénen múlik, hogy mi áll neki jobban."

Maximálisan igaz, teljes mértékben egyetértek vele. A szőkével is csak annyi a bajom a fent leírtakon túl, hogy sokaknak viszont tényleg nem áll jól. Aki született szőke, az ezzel persze nem tud mit kezdeni, max. befesti, ha neki magának se tetszik, de ugyanakkor sok nem-szőke meg szőkére festi, holott nem áll jól neki, pusztán csak azért, mert ez a menő, és mert "vonzza a pasikat".

De ha te magadra találtál ebben a színben, és jól áll neked, annak természetesen nagyon örvendek. :)

2009. máj. 19. 22:13
 10/11 anonim válasza:
Az Ősmagyarok között is elő fordultak szőkék. Például Zolta vezér Taksony fia is szőke volt. De a Magyarokra inkább a barna, fekete haj jellemző.
2012. aug. 21. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!