Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne finoman éreztet...

Hogyan lehetne finoman éreztetni az ismerősömmel, hogy nem szeretném, ha mindig csak ők jönnének el hozzánk?

Figyelt kérdés

Két kislányom van, és van egy anyuka ismerősöm, ahol szintén van két kisgyerek. Elég közel lakunk egymáshoz, a nyáron beszélgettünk párszor, szimpatikusnak találtam őket, így megkérdeztem, hogy van-e kedvük lejönni hozzánk játszani.Itt voltak, jól eljátszottak a gyerekek, azóta voltak már nálunk párszor, de úgy, hogy mindig azt mondja az anyuka, hogy amikor nektek is jó, akkor lejönnénk....

Olyan furcsa nekem, hogy ő soha nem hív meg magukhoz.

Nagyon kedves lány, megbántani sem szeretném, de nekem nem tetszik, hogy mindig csak ők jönnek. Az én lányaim is örülnének, ha kicsit kimozdulhatnának otthonról, én is szívesen mennék.

2011. dec. 22. 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
velem ugyan ez van csak én vagyok az a lány aki nem hív meg magához senkit. a barátnőimnek nagy , csodálatos háza van nekem meg egy ki "putri" és szégyellem a házamat. lehet hogy annál a nőnél mindig nagy a rendetlenség. vagy talán említsd meg hogy : és a ti házatok belülről milyen?
2011. dec. 22. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Egyszer mikor ugyanezt kérdi, mondd azt, hogy most a férjed éppen a barátaival van/alszik/stb. most nem igazán alkalmas, de ti fel tudtok menni hozzájuk, hadd játszanak a lurkók.

Na erre ha nemet mondd, akkor hanyagold.

2011. dec. 22. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Kedves 1., 2. vagyok.

Válasszuk azért ketté azt, hogy valaki szegény, vagy rendetlen.

Az emberek zöme nem tehet arról, ha "putri"-ban lakik, de arról viszont nagyon is tehet, hogy rend van-e.

Én, mitn háziasszony, jobban szégyellnék egy rumlis villát, mint egy rendes, tiszta vityilót.

2011. dec. 22. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Lehet csaladi kornyezete nem a legjobb. lehet ferje/parja nem turi meg a vendegeket, (ugy mint egy elobbi kerdezo irta). Lehet nagyon jol eerzi magat nalad, jobban mint otthon.
2011. dec. 22. 15:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy válaszolt!

Nem tudom, úgy érzem, hogy nem fogom erőltetni ezt az egész dolgot. Megpróbálkozom még azzal, amit a második válaszoló tanácsolt, hogy nálunk pont a férjem barátai vannak, így megkérdem majd, mi lenne ha mi mennénk fel, mert ráérünk. De ezt rendszeresen nem "játszhatom el" mert valahogy ha eddig saját magától nem ajánlotta fel, akkor szerintem később sem fogja majd.

2011. dec. 22. 16:10
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Igaz, hogy nekem nincs gyermekem, de bátyámék pl azért nem szerették, ha náluk vannak, mert nem tudták hova leültetni a vendégeket és kényelmetlenül érezték magukat. Másfél szobás lakásban laktak, konyhában 2 szék és egy asztal, 2felnőt és 2 gyerek be sem fért, a fiuk szobájába is nagyon kicsi volt, és volt egy nagyobb szoba, az ő hálójuk. Szívesen láttak bárkit, de ha 2 embernél többen voltak, akkor leülni már nem tudtak csak a földre. Nem lehetséges, hogy itt is valami hasonló áll a háttérben? De szerintem, ha normális nőről van szó, nem sértődik meg, akár rá is kérdezhetnél, hogy ő miért nem hív át titeket? Én finoman rákérdeznék.
2011. dec. 22. 16:23
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

2. vagyok.

Ha már ott vagy (és jól érzitek magatokat), akkor vesd fel, hogy találkozzatok felváltva hol itt, hol ott.

2011. dec. 22. 16:49
 8/9 A kérdező kommentje:

Most költöztek nem túl régen ők is ide, az ő elmondása alapján, van külön a gyereknek is szoba, van nekik is, van nappalijuk, szóval úgy érzem, hogy a hellyen nincsen gond.

Erről már beszélgettünk a párommal, ő azt mondta, hogy szerinte így kényelmesebb, nem kell készülni, takarítani.

2011. dec. 22. 17:20
 9/9 anonim ***** válasza:
a családi állapotáról tudni valamit? lehet hogy otthon van a beteg anyukája és a gyerekek csak felkeltenék vagy ilyesmi. 1x próbálkozhatsz azzal amit talán a 2. válaszoló írt. max 2x de ha visszautasítja akkor valószínűleg nyomós oka van arra hogy ne hívjon meg titeket.
2011. dec. 22. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!