Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehet velem a polgárőr?

Mit tehet velem a polgárőr?

Figyelt kérdés
Egyik este a Tiszaparton 23:00 órakkor üldögélve 2 barátommal oda jött hozzánk 5 polgár őr és felszoölitottak hogy adjam oda a papirjaim elég bunko modon aminek nem tettem eleget.... ugyanis ha jol tudom javitsatok ki ha nem akarom a polgárörnek oda adni az irtaim nem is fogom.... namind1 szóval jöttek 5 en körüláltak majd az egyik kilépve a sorfalbol idézem "Ide az iratokkal mitkeresnek maguk itt" ennek a felszólitásnak nem tettem eleget majd oda akrt vinni az autóhoz rángatva... mire én megkértem hogy elnézést ne ráncigáljon nemfogok oda manni az autóhoz és föleg nem adom oda a papirjaim ha ien hangnembe kéri.... végül 30 perc gyözködés után megunták és otthagytak minket... nemtudok hirtelen most mitreagálni a törétntekre... Egyáltlán felhatalmazása van arra hogy hozzámérjen??????? (17/F)
2009. máj. 18. 15:33
1 2
 11/17 anonim válasza:
75%
Nem kell bemocskolni a polgárőröket! Persze van egy két érdekes fazon, akik basztatják az embert de ha nem akarod feljelenteni akkor inkább örülj neki, mert így van rá esély, hogy cigányokkal is vaskézzel fog bánni. Minél többb a polgárőr annál kevesebb az ilyen mert, néhány ilyen ember miatt nem járatják le magukat és szépen kipaterolják őket.
2009. júl. 9. 19:53
 12/17 anonim válasza:
74%

Tisztelt kérdező!

Polgárőrök nem kérhetik el a személyazonoságot igazoló okmányokat csakk abban az esetben ha hivatalos személy (rendőr, határőr, stb..)van a polgárőrrel v. polgárőrökkel és csak akkor ha ő (rendőr)felhatalmazza rá. A polgárőr nem "hivatalos" személy csak segíti a hivatalos szervek munkáját. Egy Bács megyei polgárőr

2009. aug. 30. 13:11
 13/17 anonim válasza:
79%
Azonnal felkellet volna jelenteni. Én is ezért utálom öket. Azt hiszik övéké a világ. HA baj van oda se mennek csak messziről nézik. Normális ember nem is büszke rá hogy " Polgárőr "
2012. okt. 18. 17:28
 14/17 Gerhardt Krisztian válasza:
Polgárőr igazoltathat de csak abban az esetben ha te is hozzá járulsz .
2012. dec. 6. 08:41
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Primitív rendőröset játszó parasztok,akiket még disznópásztornak sem vennének fel nem,hogy rendőrnek!Ebben az országban úgy néz ki,hogy bárki rendőrnek képzelheti magát! http://www.youtube.com/watch?v=gx4jn77VKlQ
2013. máj. 13. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Egy tipikus polgárőr,akik senkik,de sokuk a rendőröknél is többre tartják magukat! [link]
2013. máj. 13. 13:02
 17/17 anonim válasza:

Én pont most fogok polgárőr vizsgát tenni. Most ugyanis csak vizsga után lehetsz polgárőr. A polgárőr csak egyenruhában és igazolvánnyal teljesíthet szolgálatot.

A polgárőr valóban nem hatóság, tehát nem igazoltathat. Rendőrt kell hívnia, ha bűntett elkövetésén ér tetten téged. Visszatarthat a rendőr kiérkezéséig, de kényszerítő eszközt nem alkalmazhat.

A rendőr bárhol és bármikor szolgálatba helyezheti magát, tehát a fenti HÉV-es eset jogszerű volt. De a polgárőr nem helyezheti magát szolgálatba csak úgy. Nincs is értelme, hiszen alig van több joga, mint egy járókelőnek. A tetten ért bűnözőt a civil ember is visszatarthatja a hatóság kiérkezéséig, ha tudja.

A kérdésben szereplő esetben feljelentést lehet tenni a polgárőrök ellen. Már csak azért is, mert rombolták az állampolgárok polgárőrségbe vetett bizalmát.

2015. júl. 11. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!