Mit tehet velem a polgárőr?
Még hogy a papírjaid ... az ész megáll.
Legközelebb ilyen esetben szépen elküldöd a quuuuurva anyjába, és telefonálsz a 107-re, hogy valakik hivatalos személynek adják ki magukat, ugyanis ezt csak hivatalos személy teheti meg.
Gyerekek, oly mértékű a jogi tudatlanság e kis haznánkban, hogy csak azért mert van neki egy kékes, amúgy szándékosan megtévesztő "őr" feliratú ruhája, na szóval tudod semmivel nincs több joga mint egy átlag állampolgárnak, mármint akár neked.
És te elkérted az ő személyes adatiat? Merthogy ez csak így működik ám az Adatavéd. tv. szerint !! Nem jogosult elkérni és felírni az adataitad csak úgy ...
Az más kérdés, hogy szeretik játszani a sheriffet, de én olyan szépen el szoktam őket küldeni a jó qqquuu anyjukba, hogy általában csak lesnek. Azért megálljon már a menet, ez mégiscsak sok, hogy némelyek mit megengednek magunak. Tudod ezek a tipikus 8 általánosos munkanélküliekből öszetátolt társáság, és azt hiszik még jogaik is vannak, na szóval kár fokozni, agyrém.
Tegyél panaszt a rendőrségen !!
(az megint más kérdés, hogy ezek sajnos össze vannak fonódva elég szépen, de ettől te ragaszkodhatsz a panaszodhoz, ha másképpen nem megy, akkor írásban, tértivevényes formában add fel, vagy ha végképp elhajtanak, akkor a felettes ügyészi szervnél panaszold be őket.
Más nem tudok.
A polgárőr nem hivatalos személy, szóval a papírjaidat nem is kérhette volna el, sőt még a mozgásodban sem korlátozhat, kivéve ha rendőri beavatkozásra van szükség. Sajnos van néhány olyan polgárőr aki rendőrnek és kommandósnak képzeli magát, de ha tudod hogy mik a jogaid akkor nem tud rád ijeszteni.
Egyik jó barátom is hasonló helyzetbe került: Éppen a HÉV-en utazott-persze ingyen- amikor kérték tőle a jegyet, persze nem volt nála, aztán az egyik civil ruhás szolgálaton kívüli rendőr is bekapcsolódott a beszélgetésbe. És most jön a lényeg: a rendőr közölte hogy most szolgálatba helyezi magát!!! , amit egyébként csak a rendőrfőnök engedélyével tehetné meg, persze a srácot nem engedték el , vagyis korlátozták a mozgás szabadságát. Aztán jöttek a ténylegesen szolgálatban levő rendőrök, sárga csekk miegymás. A lényeg az hogy azt csinálnak a rendőrök amit csak akarnak.
most nézem: "rángatva"????
na jó, tegyél feljelentést azonnal, főleg ha voltak erre tanúid is, hát ezek teljesen az ember fejére nőnek !
A polgárőr feladata: megfigyelni.Ennyi és semmi más!
Nem igazoltathat senkit, esetleg a saját feleségét...
Magam is polgárőr vagyok, bár még csak próbaidős, de a lényegen nem változtat.
A tudnivalókat az előttem szóló leírta. A polgárőr a jelenlegi törvények szerint nem igazoltathat.
Én arra kérnék mindenkit, hogy ahol csak lehet, tegyetek panaszt ezek ellen, mert baromira nem szeretném, ha az ilyen egybites idióták miatt ítélnék meg a polgárőröket (ezáltal engem is, aki igyekszik a törvényeknek és szabályoknak megfelelően ellátni a vállalt feladatot) és a polgárőr mozgalmat. Köszönöm!
Kedves 05-18 15:55-ös hozzászóló!
A polgárőrök nem feltétlenül 8 általános iskolával rendelkező egyének. Magam sem vagyok túl művelt, viszont azért az érettségi megvan. De tekintsünk el a műveltségtől. Mint minden más társaságban (gondolok itt egy munkahelyre vagy baráti körre) vannak ilyenek is, olyanok is. Nem feltétlenül kell a polgárőröket bemocskolni azért mert 1-2 kolléga nem bírt magával. Teszem azt is hozzá, hogy már nem egy ilyen lejáratással próbálkoztak errefelé. Ha a te lakásod akarják egyszer kirabolni, és az iskolázatlan buta polgárőrök (köztük én is) megakadályozzák rögtön jó lesz itt a 8 osztályos végzettség is.
Legnagyobb tisztelettel: Egy polgárőr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!