Érdemes ittmaradnom, Magyarországon?
Előző vagyok, még annyit kifelejtettem, hogy a kérdezőnek sok sikert a munkavállaláshoz, marósokra-forgácsolókra-hegesztőkre nagy igény van kint.
Én orvosnak tanulok, de ha végzek, én is azonnal dobbantok innen, ahogy az évfolyamtársaim 70% tervezi...
(De persze a c-típusú kissebséget segélyezzük nyakló nélkül, a dolgozóknak itt meg csak megdögleni érdemes)
A férjem mechatronika technikusként 1350 Eurót keres havonta Ausztriában, heti 38,5 órát kell dolgozniuk, és a tetejében még meg is becsülik. Tesóm szintén Ausztriában hentesként 1800 Eurót keres.
Nem tudom, miért olyan nehéz elhinni, hogy léteznek országok, ahol normálisan megfizetik az embert...
Miért tennénk? Nem csak kiképezni kell az értelmiséget, hanem meg is kell tartani. Elmúlt már a röghöz kötött világ. Pl. a szlovákiai magyarok is EU-s polgárok révén, a magyar állam pénzén végzik az egyetemet, úgy hogy a családjuk sosem fizetett ide adót (velünk ellentétben).
De a te logikád mentén mindenki fizethetne, aki nem azt csinálja amit tanult, mert az oktatása kidobott pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!