Az emberek jó része miért az alapján választ munkát, hogy mivel lehetne többet keresni, ahelyett hogy mi érdekli?
Jogos a kérdés. Viszont én úgy gondolom, hogy a mai világban , főleg Magyarországon azért nem mindegy, hogy milyen végzettségű az ember. Konkrét példa: angol tanár vagyok. Meg mondom őszintén bármennyire is szeretem azt amit csinálok jelen pillanatban nem keresek annyit , hogy megéljek, inkább csak zsebpénz és ezt komolyan is értem.
Sajnálatos módon rengeteg olyan szak van, ami nagyon szép meg izgalmas meg stb, de egyszerűen az is csoda, ha munkát talál vele az ember, nem hogy megéljen belőle, és ilyen típusú végzettségű ember egyre több van. Persze, hogy akkor egyre többen inkább úgy keresik a lehetőségeiket, amivel jobban járnak anyagilag. Persze azt is fontos mérlegelni, hogy kinek mihez van affinitása. Pl hiába keresném hülyére magam villamosmérnökként, ha gyík vagyok a matekhoz és a fizikához.
mark86
Azér' hogy a kölyköm ne haljon éhen/ne fagyjon meg! Pedig k@rvára érdekelnek a sportkocsik, a sport és a sör de ettől még nem lesz teli a hűtőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!