Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek jó része miért az...

Az emberek jó része miért az alapján választ munkát, hogy mivel lehetne többet keresni, ahelyett hogy mi érdekli?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen kérdés van, hogy az a kérdés, hogy "mivel kereshetnék többet, ezzel vagy inkább ezzel"? Nem pedig olyan, hogy "ez érdekel, hova menjek, hogy a legközelebb álljon az elképzeléseimhez".
2011. dec. 14. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pont nemrég beszéltük az egyik barátnőmmel, hogy a mai világban kell találni egy munkát, amivel sokat kereshetsz, hogy utána évek múltán azt csinálhasd, amit szeretsz. Szomorú, de ez van:S
2011. dec. 14. 18:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Jogos a kérdés. Viszont én úgy gondolom, hogy a mai világban , főleg Magyarországon azért nem mindegy, hogy milyen végzettségű az ember. Konkrét példa: angol tanár vagyok. Meg mondom őszintén bármennyire is szeretem azt amit csinálok jelen pillanatban nem keresek annyit , hogy megéljek, inkább csak zsebpénz és ezt komolyan is értem.

Sajnálatos módon rengeteg olyan szak van, ami nagyon szép meg izgalmas meg stb, de egyszerűen az is csoda, ha munkát talál vele az ember, nem hogy megéljen belőle, és ilyen típusú végzettségű ember egyre több van. Persze, hogy akkor egyre többen inkább úgy keresik a lehetőségeiket, amivel jobban járnak anyagilag. Persze azt is fontos mérlegelni, hogy kinek mihez van affinitása. Pl hiába keresném hülyére magam villamosmérnökként, ha gyík vagyok a matekhoz és a fizikához.

2011. dec. 14. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert egyszerűen olyan a jelenlegi megélhetési helyzet, hogy nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy rovarkutató legyél Magyarországon, ha nincs más bevételforrásod, mert éhenhalsz. Egyébként a kérdés tök jogos, és a továbbtanulásra is igaz. Senki nem azt nézi, hogy mi akar lenni, mindenki arra megy, hogy szerinte miben lesz az "üzlet". Ezért olyan divatos pl. a "nemzetközi tanulmányok" szak, holott annyi diplomatát nevel ki, hogy az messze több, mint elég. Csomó ilyen "büfészak" van. Ügyvédnek is egy csomóan akarnak menni, pedig abszolút túlkínálat van belőle, és ráadásul, mivel csak a remélt karrier miatt mennek oda, fogalmuk sincs, mibe vágnak bele. Ezért szóródnak ki onnan olyan sokan.
2011. dec. 14. 19:52
 4/4 anonim válasza:

mark86

Azér' hogy a kölyköm ne haljon éhen/ne fagyjon meg! Pedig k@rvára érdekelnek a sportkocsik, a sport és a sör de ettől még nem lesz teli a hűtőm.

2011. dec. 17. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!