Szerintetek ez milyen logika alapján történik itt a gyakorin?
A pontozásra gondolok.Tudom,hogy ez nem mérvadó,engem már nem is érdekel,mert csak felbosszant. Viszont megfigyeltem valamit.Van egy kérdés,jönnek rá a válaszok szépen.De ha akad több olyan,ami ugyanazt a választ adja,de másként megfogalmazva,azok eltérő pontozásúak.
Egy primitív példa:
Kérdés: Mi legyen a gyerekem neve? Jóska vagy Pista?
1. válasz: Jóska -45%-ban hasznos
2. válasz: Legyen Jóska,mert az olyan szép,nekem ez a kedvenc nevem stb -85%-ban hasznos.
A lényeg mindkettőnél ugyanaz,de akkor miért eltérő pontozású? Mivel hasznosabb a második az elsőnél? Akinek hasznos a második,annak miért nem hasznos az első? Ti találtatok már ebben logikát?
Hogy ezen én is mennyit törtem már a fejem :).
Fogalmam sincs, engem is nagyon meg tud lepni némelyik válasz pontozása. Vannak persze szabályszerűségek, kb. témakörönként adott, hogy bizonyos tartalmú válaszok inkább alacsony vagy magas pontozást fognak-e kapni. De néha csak lesek, hogy mi a fenét pontoztak le/fel valakin. És nem 85%-ra, hanem 40 alá. Máshol meg 100%-os egy félmondatos off-benyögés. Szerintem egyszerűen vannak mániákus lepontozók, és attól is függ, melyik válasz meddig jut el lefelé, hogy hány válaszig jutott a kérdés, amikor olvasták, vagy melyik oldalakat nézték meg a válaszok közül. Vagy mondjuk milyen hosszú a szöveg. Mit tudom én, a két bekezdésnyi hozzászólást már irritáló okoskodásnak veszik.
Még az is eszembe jutott, de ez tényleg idétlen lenne: ugye a statisztikában van egy százalékod arra, hogy a pontozásaid mennyire egyeznek a többiekével (milyen mértékben találták mások hasznosnak, valahogy így van megfogalmazva). Így hát ha egy válasz 100%-os, akkor megéri zöldkezezni, ha elindult lefelé, megéri rádobni a kritikára egy lapáttal. Már ha valakit tényleg érdekel ez a statisztika, de hát azért csak nem...
És még valami: mostanában kétszer is volt, hogy 0%-ost felfelé pontoztam (nem a kísérlet kedvéért, hanem tényleg hasznosaknak éreztem őket), és amikor kíváncsiságból frissítettem, hogy vajon mennyit emelkedett ettől, azt láttam, hogy semmit. Na ezt sem értem.
Mert egyvalaki lehet, hogy csak egy kommentet pontoz, mas meg mindkettőt. Érted? Tobben mondták a Jóskára. Nem csak
a kerdezo tud pontozni.
De hulyék akik iylet pontoznak, mert nem hasznossag alapjan pontoztak.
"A lényeg mindkettőnél ugyanaz,de akkor miért eltérő pontozású?"
Mert az emberek nem robotok, hanem élőlények, akik pl. szeretnek vicces feladványokat adni egymásnak.
Ha én meglátom valahol, hogy Jóska 45%-ot kap, utána meg 85%-ot, akkor szinte biztos, hogy a 45%-osra nyomok egy pirosat, a 85%-osra meg egy zöldet, hogy egy csomó embernek legyen min töprengenie.
Én mennyiszer idegeskedtem már amiatt, hogy leírtam ugyanazt a választ, mint valaki más, és engem ezért lepontoztak (persze nem szószerint, de lényege ugyanez).
De szerintem ebben benne van, sokan nem gondolkoznak, csak azt csinálják, hogy meglátja, ennek sok pontja van, akkor biztos igaza van, akkor felnyomja, akinek meg kevés, biztos hülyeséget mond, lenyomja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!