Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van széthúzás Magyarorsz...

Miért van széthúzás Magyarországon?

Figyelt kérdés

Olyan rossz látni,hogy az emberekbárhol is vannak, ránéznek valalkire és egyből a rosszat feltételezik. Olyan ritka az őszinte mosoly egy vadidegen emberre a villamoson, vagy olyan ritka egy beszélgetés idegen emberrel. Senki nem bízik senkiben, midennki csak a rosszat látja, még itt is, egy kérdésnél a válaszadók inkább egymást meg a kérdezőt ócsárolják. Nem értem!

Pedig inkább az összetartásra lenne szükségünk nem?

2009. máj. 16. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Sztem már azért, mert a parlamentben is ezt csinálják. Egymásnak is hazudoznak, csak a saját érdekeiket nézik.

Az hogy már a gyilkosságokat főleg ha cigány gyerek csinálja, egy gyerekcsínynek tekintik, akkor már ebben a világban jobb mindenkiben csak a rosszat meglátni, és gyanakodni. Amíg nem tesz a kormány vagy mi nem teszünk semmmit, addig mindig is félelem lesz. Érdekes hogy a magyarok félnek és nem a cigányok.

2009. máj. 16. 10:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Leginkább az emberek által általánosan vallott értékektől függ egy társadalom jól-léte szerintem. Ezeket elsőre meg sem tudjuk nevezni, mert benne élünk, ugyanúgy nem vesszük észre, mint a levegőt. A médiának és az ország vezetőnek óriási hatása van ezekre az általánosan elfogadott szabályokra, értékekre. Nem csoda ezek után, hogy ott tartunk, ahol.

Csak egy kis példa,talán éles, de jól szemlélteti, mire gondolok: mivel ma az abortusz törvényileg legális, az orvos mnden terhességemél az t kérdezte elsőre: megtartja? Ezt ma normálisnak tekinti a társadalom. Ezzel a logikával ugyanennél a gyereknél 8 hónap múlva a gyerekorvosnak ezt kellett volna kérdezze: "elaltassam", vagy gyógyítsam meg? Az elsőnél csak azért nem hördülünk fel, mert ma a magzatgyilkosság legális.

Vagy: tudjuk, milyen káros a tévéből folyó agresszió a gyerekekre. A tudomány ezt már sok tanulmánnyal bizonyította. Logikus: be kell tiltani a gyerekek védelmében. Mégsincs, mert ez a média érdeke. Az emberek meg beveszik.

2009. máj. 16. 13:13
 3/3 A kérdező kommentje:

annyira igazakat írtatok...

igen fejétől bűzlik a hal....

amúgy szerintem ez is érdekes, hogy erre a kérdésre miért csak ketten válaszoltatok?

2009. máj. 16. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!