Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ilyen...

Mit lehet tenni az ilyen szomszéd ellen?

Figyelt kérdés
kertes házban élünk egy vidéki kis városban. a szembeszomszédunk 60as nyugdíjas házaspár. nem vagyunk velük rosszban, de tegnap őrjöngve felhívta édesanyámat hogy hallgattassuk el a kutyát mert ő nem tud aludni, lebirkázta anyumat, mikor mondta hogy ő nem hallotta mert aludt, hogy csak a birkák nem hallják ezt meg, és ilyeneket. az igaz hogy szokott néha ugatni a kutyánk de nem egész éjjel és mikor elkezdi sem hosszú ideig! és rajtunk kívül van még jópár kutya az utcában ,azok is ugyanúgy ugatnak éjjelente. érdekes mód csak a mienk zavarja. egyszer már telefonált régebben hasonló hangnemben akkor is éjjel. az akkori kutyánkat utána el is távolítottuk, de ezt biztos hogy nem fogjuk! nem ártott jobban neki mint bármelyik más az utcában. a saját portáján dirigáljon nem? nagyon rossz volt a reggel már idegben lévő anyámat meglátni a konyhában mesélte mi történt...remélem hogy a szomszédunk mármint a bácsi nem fog többet hívni, de léphet jogi ügyben valamit, vagy ránk hívhatja a rendőrséget emiatt? nem értem, minden kinti kutya szokott ugatni néha és nem akarom hogy édesanyám még pluszban ilyenek miatt idegelje magát:(
2009. máj. 16. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb mondjátok neki, hogy lehet, hogy betörőt ugatott meg a kutya, és inkább nézze meg ilyenkor, nem próbálkozik-e illetéktelen betörni valahova, vagy ha annyira mindegy neki, akkor szedjen altatót.
2009. máj. 16. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Gondolom nem véletlen, hogy pont a ti kutyátok zavarja. Ha egyébként nincs gond köztetek, akkor valószínű, hogy jogos a felháborodása. És sem szeretném, ha a szomszéd kutyájától nem tudnék aludni. Ez ellen nektek kell tenni valamit, a ti felelősségetek. Ha más nem, csukjátok be éjszakára a házba.
2009. máj. 16. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Csendháborítás miatt szerencsére csak embereket lehet feljelenteni! És valóban, honnan tudja, hogy a sok utcában élő kutya közül pont a tieteket hallja?

Valószínűleg rosszul alszik és minden zavarja. De nem lehet megoldás a kutyák eltüntetése. Neki is szükséges alkalmazkodnia. Amennyiben nem vonít, ugat elviselhetetlenül egész éjjel a kutyátok, akkor az ugatása bizony hozzá tartozik az éjszaka elfogadható zajaihoz. Ha az idős házaspár érzékenyebb az átlagosnál, akkor nekik kell megoldáson törni a fejüket. (Lakásba költözés pl.)

Arra azért érdemes törekedni, hogy békésen oldjátok meg ezt a problémát. Rossz szomszédság...

2009. máj. 16. 10:39
 4/7 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem az rossz megfogalmazás, hogy a "szomszéd ellen", legalábbis elég durván hangzik. Amúgy nálunk is megy a nagy kutyaugatás az utcában és bár én még sosem szóltam egyk szomszédnak sem, mert nagyon türelmes vagyok (bár a babám is felébred rá sokszor), magamban megvan a véleményem róluk. Joga van mindenkinek állatot tartani, DE nincs joga másokat kitenni ennek. Szóval a saját portádon azt csinálsz, amit akarsz, amíg azzal másokat nem zavarsz. Amúgy nekem már olyan elegem van az olyanoknól, akik azt mondják, hogy szabad, mert úgyis mindenki kutyája ugat. Elmondhatom, hogy engem is nagyon zavar ez, pedig én nem vagyok 60 éves öreg bácsi. Gondolkodjál már. Őt is meg lehet érteni. Empátia.
2009. máj. 16. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:
69%

Először is, szegény kérdezőt nem kellene mindjárt így legorombítani.

A kutya egy állat, ha valami gondja van, valamit érez, ugat. Én is kertes házban élek, körülöttünk is elég sok a kutya, ugatnak minden arra járó emberre, autóra, de főleg a kisebbségiekre. Zavar, zavar, de elviselem, mert el kell. Más zavaró tényezők is vannak, pl. amikor vasárnap reggel nekiáll valaki flexelni, vagy kalapálni. A kutyát azért nem zárhatod be egy üvegkockába, mert ugat. Ennyi erővel a szomszédban lakó kisbabát is zárjuk be, adjuk oda máshova, mert hangosan sír???

Lehet, hogy át kellene menni a szomszédhoz és megkérdezni, hogy pontosan mi is a baja. Valószínűleg engem is az ideg vetne szét, ha éjjel kapnék egy telefont a szomszédtól...

2009. máj. 16. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Szegyen, hogy a kutyasok mennyire gusztustalanul bannak az embertarsaikkal, es szegyen, hogy ezt ok maguk eszre sem veszik!

Az en szomszedom kutyaja is folyton ugat... Honnan tudom? Hat onnan, hogy kepes vagyok tajekozodni a hallasom alapjan, es tudom, honnan jon a hang... Csak tudod, amikor mar nem alszol napok ota, es esetleg migrened is van, es dolgoznod kell menni, mertha otthon ulsz, abbol nem lesz penzed, akkor mar k***ara nem leszel elnezo... Olvass utana, milyen kinokat okoza kialvatlansag (remelem, vizualis tipus vagy, es el is tudod kepzelni majd), mert latom, a koszos kutyadon kivul semmit nem latsz (es sajnos a falkaallatokat sem ismered elegge).

Bezzeg Nemetorszagban ha nem kussolaz a dog, elvisziles elaltatjak. :D Bar itt is ugy volna! Az osszes abnormalis kutya ezt erdemelne (meg a szellemi fogyatekos, kutyahoz nem erto gazdajuk is)!

2016. aug. 3. 00:06
 7/7 anonim ***** válasza:

elviszik es*

Mindegy, nem erdekel, mit irtam el... Tul faradt vagyok...

2016. aug. 3. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!