Mit szerettek az animékben?
Bevallom, én mostmár csak elvétve nézek animét, de régen hatalmas rajongó voltam. :)
Én főleg a történetek sokszínűségét szerettem. Gyakran a kedvenc animéimnek olyan története volt, amihez hasonlót sem filmben, sem könyvben nem találtam. Emellett én a szereplők jellemét és (cosplayes lévén) a ruháikat, kinézetüket is nagyon kedveltem. :)
Már szinte én sem nézek animét, de 1-2 éve még imádtam őket. Egyrészről nincs időm nézni, másrészről átszoktam a fantasy könyvekre. :)
Én nagyon bírtam az animék rajzolását, meg azt, h szabadabban vesznek bennük bizonyos témákat, mint a nyugati kultúra filmjeiben. Meg rohadtul tudják, hogyan lehet a képi világgal igazán hatni az érzelmekre.
Meg hát csomó jó rajzolt pasira csorgathattam a nyálam. ^^
Azért ezt néha most is megteszem. Évente 1-2 anime azért befigyel még. :)
27/N
Én főleg a történetük miatt szeretem őket. Sok animének sokkal jobb és tartalmasabb története van, mint sok filmnek (főleg az amerikaiaknak). Amelyiknek nem köt le a története/lényege, azt nem nézem meg. A rajzstílus is tetszik, de ez a rajzolótól függ. Szeretem az alattuk játszott zenéket is, nagyon eltalálják az épp oda illőt.
Engem lényegében ezek fogtak meg. Persze nem minden animét szeretek, és nem a Dragon Ball (mármint az lejére célzok) típusúakat, mert azok direkt a gyerekeknek készültek. Én inkább a Hetalia-t, a Kuroshitsuji-t és a társait szeretem :)
én nem tudom remélem igen azonban azt kérdezted mit tanulnak
az iskolákban 18 készség volt:
Seishinteki kjójó - spirituális finomítás
Taidzsucu - fegyvertelen harc
Kendzsucu - kard technikák
Bódzsucu - bot technikák
Sódzsucu - lándzsa technikák
Naginatadzsucu - Naginata technikák
Kusarigamadzsucu - kusarigama technikák
Shurikendzsucu - dobálható fegyverek technikái
Kajakudzsucu - pirotechnika, tűzszerészet
Hensódzsucu - álruhában való megszemélyesítés
Shinobi-IRI - lopakodás és belépés módszerek
Badzsucu - lovaglás
Szui-ren - víz képzés
Bórjaku - taktika
Csoho - kémkedés
Intondzsucu - menekülés és elhallgatás
Tenmon - meteorológia
Csi-mon - földrajz
(szerintem most csak harcművészetet tanulnak alap tantárgyak mellé)
a nindzsák megjelenése teljesen hétköznapi ezért nem tudunk semmit arról, hogy léteznek e még (azaz hogy ténylegesen ölnek vagy kémkednek-e) rejtőzködnek nem véletlenül hisz több ezer embert tettek el láb alól
- olvastam egy legendát amiben 3 napig ült a pottyantós aljában egy nindzsa és amikor a likvidálandó személy kiment nagydolgozni egy nagyon vékony és hosszú pengével átszúrta ezzel olyan károkat okozva a testében hogy már többet nem kellett neki slozira menni
hogy mik is jók az animékben sok előnye van a filmekkel szemben
- nem kell annyira befektetni rá hisz egy szerkesztő és egy vágóprogrammal már lehet csinálni egy animét ugyanis az egyszerűségre épülnek hisz az embereknek szinte csak a körvonalait rajzolják le
- kijavítja a színészi hibákat azonban felerősíti az érzelmeket így jobban átélhető lesz nagyon fontos szerepet játszik benne a testbeszéd mivel azokat az érzelmeket amiket nehéz lerajzolni pl izgatottság
azt túlzott testbeszéddel kompenzálják
-maga a történetek általában valami hihetetlen mégis köznapi történetet mesél el hogy milyen egy démon vagy egy vámpír élete a fejlettebb társadalomban vagy hogy egy szerelmes pár egy videó játékon keresztül szerelembe esnek de a játékból nem tudnak kilépni nagyrészük lehetetlen mégis lehetséges
- ezek általában kategóriákra vannak osztva echi*, horror, sci-fi, drama stb.. amik természetesen kombinálódhatnak
-de ami e legjobban tetszik az animékben hogy nem csak a sorozat végének hanem 1-1 résznek is van mondandója és ez nagyon fel tudja dobni a hangulatot az izgalmat mindig fent tartja de van hogy néha-néha elengedi és mégis az utolsó 5 részt nem tudod végig nézni külön (hacsak nem vagy nagyon elszánt)
- a humort is szinten tartják hisz még a legkomolyabb animében is van legalább 1 vicces karakter
a hibáiról szintén tudnék írni ennyit viszont már késő van :/ szal ha érdekel dobj egy üzit
hogy mik is jók az animékben sok előnye van a filmekkel szemben
- nem kell annyira befektetni rá hisz egy szerkesztő és egy vágóprogrammal már lehet csinálni egy animét ugyanis az egyszerűségre épülnek hisz az embereknek szinte csak a körvonalait rajzolják le
- kijavítja a színészi hibákat azonban felerősíti az érzelmeket így jobban átélhető lesz nagyon fontos szerepet játszik benne a testbeszéd mivel azokat az érzelmeket amiket nehéz lerajzolni pl izgatottság
azt túlzott testbeszéddel kompenzálják
-maga a történetek általában valami hihetetlen mégis köznapi történetet mesél el hogy milyen egy démon vagy egy vámpír élete a fejlettebb társadalomban vagy hogy egy szerelmes pár egy videó játékon keresztül szerelembe esnek de a játékból nem tudnak kilépni nagyrészük lehetetlen mégis lehetséges
- ezek általában kategóriákra vannak osztva echi*, horror, sci-fi, drama stb.. amik természetesen kombinálódhatnak
-de ami e legjobban tetszik az animékben hogy nem csak a sorozat végének hanem 1-1 résznek is van mondandója és ez nagyon fel tudja dobni a hangulatot az izgalmat mindig fent tartja de van hogy néha-néha elengedi és mégis az utolsó 5 részt nem tudod végig nézni külön (hacsak nem vagy nagyon elszánt)
- a humort is szinten tartják hisz még a legkomolyabb animében is van legalább 1 vicces karakter
a hibáiról szintén tudnék írni ennyit viszont már késő van :/ szal ha érdekel dobj egy üzit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!