Melyik skandináv ország a legelfogadóbb az LMBT emberek számára? Finnország, Svédország vagy Norvégia?
23:48 vagyok, és nem a középkorra gondoltam, és nem is egy agyatlan önkényuralmi rendszerre, ami nálunk volt pár évtizede. Szépen ballagott minden a maga utján , nem lett volna muszáj hogy még a csapból is ez folyjon.
A másik fele, hogy elég laza a felfogásom, nyitott vagyok mindenre, ugyhogy tapasztalatból mondom, hogy nem jön be a másik pasi, 3 asban próbáltuk már.
"Nem vagyok homofób, bár viszataszitónak tartom a dolok fizikai részét"
Nem vagy homofób, csak de. Pont a viszolygás miatt hívják fóbiának.
A "nem beszélnek róla" hozzááláásról meg annyit, hogy de, beszélnek róla, csak nincs belőle balhé, akit érdekel, az hozzászól, kimegy felvonulni akit nem az meg nem. De nincs az a hiszti, ami itthon van... és jegyzem meg halkan nem a felvonulók hanem az ellentüntetők miatt van balhé.
Izlandon nézzétek meg mekkora tömeg van a melegfelvonuláson:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DwvSw..
Kb 2 azaz két rendőr van ott, azok is csak azért, hogy ne szemeteljen a nép. Pedig van egy csomó táncos kamion, kb 5X annyi travi mint itthon volt azon a bizonyos fesztiválon amit azóta is mutogatnak.
Szerintem az emberek rettentően keveset tudnak a melegekről.
a skandináv országok teljesen elfogadják ezt, ha mégis rangsort kéne felállítani, akkor a svédek vezetnek.
Megjegyzés:a skandináv meleg felvonulásokon rengeteg gyerek vesz részt,ez is mutatja hogy egy nagyon intelligens és felvilágosult népről van szó. Magyarország ebből a szempontból szóra sem érdemes olyan messze vagyunk tőlük...
Szerintem is Svédország a "befutó". :)
Elsőként a svédek javasolták, hogy vegyék ki a homoszexualitást a betegségek listájáról, mert hogy nem egy betegségről van szó.
Utánajártam. Svédek a T szempontjából elég furák... ugyan vannak gendersemleges mosdók, ami nem rossz dolog (nem csak T oldalról, hanem pl. nem néznek csúnyán, ha látássérült fiút látó lány kísér be vagy fordítva stb.) - viszont megkövetelik nemváltáskor a sterilizációt.
És azért valljuk be, ez nem igazán.. fair. "Az 1972-ben elfogadott jogszabály szerint, aki nemét megváltoztató operációnak veti alá magát, 18 éven felüli svéd állampolgárnak kell legyen, sterilizálni kell és nem lehet házas."
Illetve ezt egy parlamenti képviselő vagy ki mondta:
"Az embereknek meg kell engedni, hogy úgy éljék az életüket ahogy szeretnék, addig amíg nem ártanak másnak."
És szerintem igaza van.
Szóval Svédország szép és jó, de... azért ez a transzfób feminizmus nem az igazi, na.
Háttérinfó:
"1934 és 1976 között, mielőtt változtak a jogszabályok, a becslések szerint 63.000 értelmi fogyatékkal élőt, epilepsziásokat valamint állítólagos szociális problémákkal élőket kényszerítettek Svédországban akaratuk ellenére sterilizációra, vagy nyomást gyakoroltak rájuk, hogy egyezzenek bele a sterilizációba annak érdekében, hogy megházasodhassanak, vagy elengedhessék őket a mentális betegek intézetéből."
Na ja.
Elfogadónak elfogadó, ott bátran mennék kisdologra; de mások felülről, a bőrszékből megmondják, mit csináljak a testemmel. Hát, kösz nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!