Finnország vagy Svédország? Te hova mennél?
Figyelt kérdés
Erasmus program, nem tudok választani a kettő közül. Te hol tanulnál inkább?2010. okt. 15. 12:30
3/14 A kérdező kommentje:
és azt is kifejtenétek, hogy miért?
2010. okt. 15. 14:22
4/14 anonim válasza:
Fúh, nehéz kérdés, mert mindkét ország érdekel. Főleg, hogy csoporttársam most ment ki Svédországba önkéntesként. Passz, talán Svédország.
5/14 anonim válasza:
Mindenképpen Svédország.
Egyrészt, mert svédül tanulok. Másrészt már jártam mindkét országban, és Svédország szerintem szebb. Harmadrészt Svédországban sokkal több a történelmi emlék, látnivaló, mint Finnországban.
Számomra a finnek mellet csak a sok remek (metal)koncert szól :)
A svédek és a finnek is nagyon kedves, barátságos népek egyébként.
Majd írj, hogy döntöttél, kíváncsi vagyok!
6/14 A kérdező kommentje:
Svédország azért szimpatikusabb, mert az egyetem egy nagyon kis községben van, és körülötte meg a meseszép vadon (már amit a képek alapján megtudtam)
Finnország meg mégiscsak Finnország, szóval nem tudom még :)
2010. okt. 15. 21:37
9/14 anonim válasza:
Ha a feltételek hasonlónak tűnnek, akkor fontos lehet a nyelv. Ezért én inkább Svédországra szavaznék. A svéd közelebb áll a nyugati nyelvekhez. Finnország: ha lenne közvetlen finn-magyar használható kapcsolat, közösség, akkor pedig ez lehet jobb.
10/14 anonim válasza:
Mondjuk ha a nyelv szempont, akkor hozzáteszem, hogy én svédet tanulok az egyetemen, 2 év alatt bőven középszinten vagyunk, és csak heti 3x1.5 óránk van. A finnhez meg annyit tudok hozzátenni, hogy volt nálunk gimiben egy finn cserediák lány, egy év alatt úgy megtanult magyarul h beszärás. Előtte nem ismerte a nyelvünket. Gondolom fordítva is működik, vagy a lány volt nyelvzseni. Ő azt mondta, nagyon hasonlít a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!