Miért gond, hogyha valaki jól él?
Az egész osztály utál,mert szerintük én elkényeztetett vagyok,van 3 "barátnőm",bár nem is vagyok velük olyan túl jóban,de legalább Ők mellettem állnak mindenben...
Nem hinném,hogy velem van a gond,mert a sulin kívül rengeteg barátom és barátnőm van,mindenki szeret,mindig elhívnak magukkal mindenhova...
Csak az osztály utál amiatt,mert jól élünk és akármit kérek,azt megkapom,többször megyünk külföldre egy évben és divatosan öltözködöm.
De pár tanár is hibás abban,hogy ez a helyzet kialakult.
Ma pl. az volt a téma földrajzórán,hogy hozzánk miért jár takarítónő és hogy anya miért nem szokott főzni,miért járunk étterembe a tanár szerint csak a lusta nők csinálnak ilyet,akiket nem is érdekel a családjuk.
Nem értem,hogy egy pedagógus hogy mondhat ilyen 26 gyerek előtt...
Nem titok senki előtt,hogy szeretem a márkás dolgokat és csak olyanokat használok...Tegnap beszélgettünk arról az osztályban ofőin,hogy lehetne úgy,hogy kihúzzuk egymás nevét és így veszünk ajándékot egymásnak.Erre az egyik srác megszólalt,hogy "Akkor annak,aki az én nevemet húzza,kölcsönt kell majd felvennie,mert nekem csak a legdrágább dolgok a jók."
Erre elkezdett mindenki röhögni és még a tanár is mosolygott.
Nem értem...miért olyan nagy gond az,hogyha nem egyik napról a másikra élünk?
Igen,tényleg az a legnagyobb gondom jelenleg,hogy mit kérjek mikulásra(nem hiszek benne,csak az ajándék miatt akarom),de az jobb lenne,hogyha azon agyalnék,hogy mit ebédeljek,mert nincs pénzünk kajára pl?
Sulit már nem szeretnék váltani,mert már csak fél évet kell kibírnom,de nem tudom,hogy bírjam ki ezek között...:(
14L
A kérdésedre a váalsz: Mert az emberek irigyek. Ha mindenki jól élne, senkit nem zavarna, hogy ti jobban éltek.
Egyéb meglátásom: vannak dolgok, amiket nem kellett volna az orrukra kötni.
"az osztály utál amiatt,mert jól élünk és akármit kérek,azt megkapom" - honnan tudják, hogy megkapsz akármit, amit kérsz? Ki mondta nekik?
"hogy hozzánk miért jár takarítónő és hogy anya miért nem szokott főzni,miért járunk étterembe" - megint kérdés: ezeket honnan tudják? ezek a ti otthonotokban történnek, ki mondta el a földrajztanárnak?
"Nem titok senki előtt,hogy szeretem a márkás dolgokat és csak olyanokat használok." - ez rendben van, de nem lehet, hogy túl sokszor hangoztatod?
Az a gyanúm, hogy túl sokszor beszélsz ilyesmikről, és az osztálytársaid zavarja a dolog. Sőt a jelek szerint a tanáraid is. Mi ugyan nem álltunk túl jól anyagilag, de volt olyan osztálytársunk, aki igen. Persze azt láttuk, hogy nem kínaiban jár de soha nem beszélt arról, hogy mennyi pénzük van. Aztán egyszer tartott szülinapi bulit, mi meg csak lestünk, amikor megláttuk, hol lakik.
De ebből sem volt gond. Mert utána sem arról beszélt, hogy mennyi pénzük van, hanem mondjuk a matekháziról meg a mittudoménmelyik együttes legújabb számáról.
Szia!
Ne foglalkozz velük! Viszont ne élj vissza azzal, hogy Ti jobban éltek, ne hangoztasd/ne villogj a dolgaiddal. Oké, vedd meg a márkás ruhát, járj benne, de ne "páváskodj" azzal, hogy neked jobb sors jutott! Nyilván azért is szólogatnak néha be ilyeneket, mert hangot adhatsz az anyagi helyzeteteknek! Nem kell azt se kürtölni, hogy hozzátok takarító jár, és nem főznek otthon, hanem étterembe jártok. Ezek olyan dolgok, amelyek másra nemigazán tartoznak! Csak okosan... :)
20/F
Nem kötök én semmit az orrukra,legszívesebben hozzájuk sem szólnék egész nap...
Nem mondok nekik semmit arról,hogy miket kapok,de megtudják.Beszélgetek a barátnőimmel és elkezdenek hallgatózni,utána beszólogatnak.
Pénteken is kiírtam facebookra,hogy "Már úton álmaim cipője.",erre elkezdtek oda kommentelni,hogy az hány minimálbér és hogy abból mennyien megtudnának élni...Nem nekik írom ki,ha nem tetszik nekik,akkor ne figyeljenek rá.
A takarítónőre úgy jöttek rá,hogy kérdezték szünetben a barátnőim,hogy eljöhetnének-e hozzánk délután és én erre mondtam,hogy nem,mert délután jön a takarítónő.Nem tudtam,hogy ki hallja még,én csak válaszoltam.
És föcin elkezdtek erről beszélgetni,én már csak akkor figyeltem fel a témára,amikor a tanár megkérdezte,hogy tényleg jár-e hozzánk takarítónő.Én pedig elmondtam,hogy igen.
Nem mondom nekik soha,hogy éppen milyen márkájú dolgok vannak rajtam,egyszerűen látják...
Alig szólok hozzájuk egész nap.Fél 8-kor bemegyek a suliba,elvagyok a barátnőimmel,háromnegyed 2-kor pedig kijövök és élem a normális életemet,az igazi barátaimmal,akik szeretnek.
Ne kezdjünk el vitázni azon,hogy vajon ugyanolyan-e a márkás,mint a noname kínai,mert semmi értelme nincsen.
Azért valljuk be,hogy egy kínai cipő nem néz ki úgy,mint egy márkásabb és nem is olyan anyagból készül.
Azzal nincs baj, ha v.ki jól él, de azzal igen, ha többnek képzeli magát emiatt (és bunkó a többiekkel szemben), mint amennyi valójában.
Ha te alaptalannak érzed a dolgot, zavar, akkor vagy nyíltan vesd fel a problémád, hogy miért zrikálnak téged, és akkor mindenki mondja a szemedbe a véleményét rólad, vagy hagyd figyelmen kívül őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!