Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szégyen az ha valaki cigány?

Szégyen az ha valaki cigány?

Figyelt kérdés
Miért nézik le az embert akkor is ha normális,tiszta csak cigány?
2011. nov. 29. 08:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az a szégyen, a baj, ha meg se próbál normálisan viselkedni és élni.
2011. nov. 29. 18:29
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Az nem szégyen, csak, ha úgyis viselkedik mellé!

Amúgy utóítélet, sajnos ez van. Tudom, hogy vannak rendesek, de ha meglátok egyet, már görcsben van a gyomrom. (iskolai bántalmazások általánosból, kötekedések, lopások)

Azt a kevés jó cigányt én is sajnálom. (osztályomban is van egy rendes éltanuló és a munkahelyi gyakorlatomon is vannak, dolgozó cigányok, őket is biztos megszólják)

2011. dec. 3. 12:30
 23/28 anonim válasza:
100%
Azért mert amikor szembejössz velem az utcán, én csak azt látom, hogy jól öltözött vagy.Fogalmam nincs arról hogy belül rohadsz vagy éppolyan kellemes az elméd és lényed mint a külsőd.Amikor bementem a suliba hogy elém állítsák a 14 éves lányom támadóját, aki úgy verte bele a gyerekem fejét a falba hogy 3 napig volt kórházban-akkor elém hoztak egy csinos,tiszta és vasalt ruhájú, szépen fésült kedves arcú cigánylányt.Megkérdeztem miért tette?És itt lefagytam.A putriban nevelkedett vasas taknyos orrú roma kölök szebben beszél mint ő.ÉLes rikácsoló hang,fröcsögő nyál a dühtől...Aztán megjelent apuci.Mint később megtudtam, mérnök az istenadta, drága autó, 6 szobás villa stb..Kérdem én:Ez hogy lehet???Tanult emberek gyereke és ilyen?Akkor tanultam meg hogy nem adok a látszatra.Lehet tőlem akármilyen tiszta és ápolt, látszhat akármilyen kellemes embernek, arra készülök hogy nem az...
2011. dec. 22. 23:00
 24/28 anonim ***** válasza:

Hülyék, erőszakosak, gonoszak mindenféle fajta embertípusban vannak!

Az, hogy valaki cigány származású, önmagában nem jelent semmit.

Engem az érdekel, hogy az adott egyén milyen, hogyan él, hogyan viselkedik. Én ez alapján ítélek.

Egyébként bennem is van cigány vér, félig az vagyok... Akkor most mit csináljak magammal? Nem tehetek róla, nem én kértem így... Sosem éltünk úgy, amit az emberek a cigányokkal asszociálnak, sosem vertem meg senkit, nem kötöttem bele senkibe... Tanultam, dolgozom. (Nem is látszik rajtam amúgy, teljesen fehér a bőröm, és barna vagyok.)

Vajon akkor most mi van velem? Szégyelljem magam? Bujdossak el? Egyesek szerint, úgy tűnik, az életre sem vagyok méltó. :s

2011. dec. 22. 23:26
 25/28 anonim válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Nem erre gondoltam amikor leírtam a véleményem.Csupán a magam szemszögéből mutattam meg miért tartok a romáktól.Az hogy alapból rosszra számítok konkrétan azt jelenti:Nem kezdeményezek sem beszélgetés sem szemkontaktust sem semmit.De ha egy olyan szituációban vagyok(pl orvosnál)hogy hozzám szól és hallom hogy belül is olyan mint kívül(tehát normális)akkor már úgy kezelem ahogy a magyarokat kezelném.Emberien, udvariasan,tisztelettel.Sajnos hogy oda jutottam, hogy ehhez nekem bizonyíték kell...Persze erről nem ő tehet, és a többi normális sem.Hanem az a millió másik aki fajájában egyezik vele de másban nem...

2011. dec. 22. 23:45
 26/28 anonim válasza:
*fajtájában
2011. dec. 22. 23:45
 27/28 anonim ***** válasza:
Utolsó: minden szavaddal egyetértek.
2011. dec. 23. 08:39
 28/28 anonim válasza:
Sajnos azért nézik le,mert a 70%- 80% sajnos olyan életett él,hogy a többi normálisat is lenézik miattuk.Jelszó:mindeggyik egyforma.Itt a cigányság felfogását kelleni megváltoztatni,meg Orbán Viktorét.Nem az Obucmannál,önkormányzatnál panaszkodni kel menni.Odamenni az illetékeshez és megmondani neki nem segély kell hanem munka.De sajnos megéltem már 52 évet de még ilyent nem tapasztaltam,hogy egy cigány dolgozni akart volna.Inkább ment segélyt követelni,mert neki ez jár.Ezért nézik le a becsületes cigányokat is.Ezen nem tudsz változtatni.Ehez kevesek vagyunk.
2012. jan. 29. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!