Szégyen az ha valaki cigány?
Az nem szégyen, csak, ha úgyis viselkedik mellé!
Amúgy utóítélet, sajnos ez van. Tudom, hogy vannak rendesek, de ha meglátok egyet, már görcsben van a gyomrom. (iskolai bántalmazások általánosból, kötekedések, lopások)
Azt a kevés jó cigányt én is sajnálom. (osztályomban is van egy rendes éltanuló és a munkahelyi gyakorlatomon is vannak, dolgozó cigányok, őket is biztos megszólják)
Hülyék, erőszakosak, gonoszak mindenféle fajta embertípusban vannak!
Az, hogy valaki cigány származású, önmagában nem jelent semmit.
Engem az érdekel, hogy az adott egyén milyen, hogyan él, hogyan viselkedik. Én ez alapján ítélek.
Egyébként bennem is van cigány vér, félig az vagyok... Akkor most mit csináljak magammal? Nem tehetek róla, nem én kértem így... Sosem éltünk úgy, amit az emberek a cigányokkal asszociálnak, sosem vertem meg senkit, nem kötöttem bele senkibe... Tanultam, dolgozom. (Nem is látszik rajtam amúgy, teljesen fehér a bőröm, és barna vagyok.)
Vajon akkor most mi van velem? Szégyelljem magam? Bujdossak el? Egyesek szerint, úgy tűnik, az életre sem vagyok méltó. :s
Utolsó előtti vagyok.
Nem erre gondoltam amikor leírtam a véleményem.Csupán a magam szemszögéből mutattam meg miért tartok a romáktól.Az hogy alapból rosszra számítok konkrétan azt jelenti:Nem kezdeményezek sem beszélgetés sem szemkontaktust sem semmit.De ha egy olyan szituációban vagyok(pl orvosnál)hogy hozzám szól és hallom hogy belül is olyan mint kívül(tehát normális)akkor már úgy kezelem ahogy a magyarokat kezelném.Emberien, udvariasan,tisztelettel.Sajnos hogy oda jutottam, hogy ehhez nekem bizonyíték kell...Persze erről nem ő tehet, és a többi normális sem.Hanem az a millió másik aki fajájában egyezik vele de másban nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!