Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szégyen az ha valaki cigány?

Szégyen az ha valaki cigány?

Figyelt kérdés
Miért nézik le az embert akkor is ha normális,tiszta csak cigány?
2011. nov. 29. 08:33
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

szerintem nem szégyen.arról senki nem tehet,hogy minek született.sajnos ez egy összetett probléma,mert a cigányok között igen sok a bűnöző,antiszociális egyén,ezért az emberek sokszor alapban gyanakvóak azzal szemben aki cigány,mert tartanak tőle.ezért nézik le.és sajnos az ostor azokon csattan,akik normális életet élnek,vagy legalább igyekeznek.

aztán ott van a faji alapú rasszizmus is bizonyos körökben,én elég primitívnek tartom,mert ha valakinek van egy kis tejeskávé beütése,azt már rögtön utálni kell/meg ugye mindenki zsidó akinek kicsit nagyobb az orra:)/szóval ezért is lenézhetnek bárkit aki cigány,vagy ilyen beütése van.

2011. nov. 29. 08:42
 2/28 anonim ***** válasza:
64%
Engem az tart boldogan hogy mikor csoportosan fosztogattok, idős embereket félholtra vertek vagy bármit ami rátok jellemző, hogy a bőrötök színét nem tudjátok lecserélni. Lehet hogy éppen tiszta vagy meg normális de a fajtád nem az.
2011. nov. 29. 08:42
 3/28 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ha tényleg normálisan viselkedik, beilleszkedik a társadalomba, tanul vagy dolgozik akkor nem nézik le. Nekem is van cigány évfolyamtársam a főiskolán, senki sem közösítette ki. Rendes, nem hangos, tisztességes, tanul és normális munkát szeretne.
2011. nov. 29. 08:43
 4/28 anonim válasza:
94%

A rossz tapasztalat, vagyis az utóítélet. Egyesek ezt előítéletnek nevezik.

Én is félek, ha cigányok vannak körülöttem az utcán, mert szinte csak rossz tapasztalatom van velük. 20-ból 1 tisztességeset ismerek. Bár, erről szerintem nem ők tehetnek, hanem a kormányzat, ami elhiteti velük, hogy lehet Magyarországon magyarral nem megegyező értékrend szerint élni.

Furcsa lenne, ha egy afrikai bennszülött úgy üdvözölne, hogy arcon köp, meg elejtené a háziállatot az utcán, és helyben megsütné. :) Neki is alkalmazkodnia kell a magyar szabályokhoz, ahogyan a Cigányságnak is.

A legtöbb, integrálódni nem akaró cigány ezért él szégyenteljes életet, a magyarok szemében.

2011. nov. 29. 08:47
 5/28 anonim ***** válasza:
94%

Ha a többségi normáknak, elvárásoknak megfelelő módon élő beilleszkedett ember, természetesen semmit nem kell szégyellnie. A környezete ismeri, elismeri, tökéletesen elfogadja. Erre az ismerősi körömben is számos példát látok.

Ha idegenek részéről gyanakvás - netán inzultus - éri, az sajnálatos, de nem érthetetlen. Oka a cigány népesség túlnyomó részét képviselő bűnöző deviánsok agresszivitása, gátlástalansága, rasszizmusa. (Igen: ma már fordított rasszizmusról beszélhetünk: a putriscigány tömegek magyargyűlöletéről).

2011. nov. 29. 09:16
 6/28 Antimod ***** válasza:
95%

Maga az, hogy valaki cigány, nem szégyen. Az a szégyen, amit egyes cigányok tesznek, ami miatt megítélik az összes többit is (sokat egyébként jogtalanul). Ez egy nehezen lemosható bélyeg.

Megmondom, mi az igazi szégyen: az, ha egy cigány ki szeretne emelkedni, tanulni, dolgozni és rendesen élni, a többiek kitagadják, már nem tartják cigánynak.

2011. nov. 29. 09:17
 7/28 Virág6 ***** válasza:
Vannak cigányok,akik rendesen dolgoznak.Sajnos azok is megvannak "pecsételve"a többi csaló lopó cigányok mellett.
2011. nov. 29. 09:19
 8/28 anonim ***** válasza:
91%
Én nem nézem le azt amelyik normális. Az sem érdekel amelyik nem normális és nem tiszta, felőlem fetrenghetnek a saját mocskukban az ő bajuk, csak ne kellene némelyiktől félni.
2011. nov. 29. 09:46
 9/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

nem szégyen, ha cigány vagy. Soha ne gondold azt, hogy te kevesebb lennél bárkitől is. Aki csak emiatt néz le valakit, szánalomra méltó ember, és ő maga állítja ki a szegénységi bizonyítványát.

Tény az is, sajnos, hogy a legtöbb cigány rendetlen, lop, segélyből él, büdös, stb. De ha te cigány létedre normális életet élsz, még büszke is lehetsz rá. Ne érezz szégyent a fajtád miatt, legyél büszke a gyökereidre, csak akkor élhetsz teljes életet.

Mert bizony a cigányságnak is van mire büszkének lennie, és gazdag kultúrával, háttérrel rendelkezik. Csak sajnos régebben jobban kidomborodott a pozitív oldala (cigányzenészek), mostanában meg szinte csak negatívat lehet róluk hallani.

Ajánlom ezt a videót: [link]

2011. nov. 29. 10:02
 10/28 anonim ***** válasza:
Addig jó a cigány , amíg nincs valami dolgod vele, levegőnek nézem őket! Akit meg nem, volt rá példa arra is, de mikor kölcsönt akart kérni, nem adtam, kitört belőle a származási cigó kultúra! Mindjárt nem voltam rendes ember, csak mocskos , büdös paraszt, akinek el kellene vágni a torkát, meg kellene erőszakolni a családját, stb. Ők ilyen állatok, sajna! Hej te Hitler, ha még élnél.....
2011. nov. 29. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!