Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért hiszik azt,...

Az emberek miért hiszik azt, hogy mindenki gazdag szeretne lenni?

Figyelt kérdés
Ha valaki hozzászól egy olyan témához,amiben gazdagokról esik szó,akkor sokszor olvasom azt a szót hogy : irigy. Miért hiszik azt,hogy mindenkinek az az életcélja,hogy gazdag legyen? Én speciel egy cseppet sem irigyelem a gazdagokat.Kérlek ne írjatok olyat,hogy anyagi biztonság stb. ezt a részét én is tudom. Köszi a válaszokat.
2011. nov. 13. 01:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
92%
Jó, én értem ha valakinek a luxusholmik nem annyira jönnek be, de ha én nem nézek emiatt senkit hülyének, mert pont nem az én dolgom kinek mi tetszik, akkor engem se tartson senki felszínes f.sznak mert nekem meg egy több tízezres táska jobban tetszik, és nekem jobb érzés drága holmikban mászkálni, mint mondjuk kínaiban, meg szeretek csomó könyvet vásárolni, vagy dvd-ket, kajából sem a sajátmárkás olcsókat veszem, meg stb. Mert tudod nekem aztán teljesen mindegy, ha az akármelyik ismerősöm kínai cipőt hord, nekem ebből semmi károm nem származik, tehát nem érdekel. Nekem akkor miért szólogatnak be, hogy de miért nem inkább turkálóban vásárolok, mikor az olyan jó meg olcsó meg minden? Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy irigységből. Mert van egy csomó másik ismerősöm is, aki pedig nem mond semmit, nem téma hogy ki mit hord meg vesz meg hasonlók. Róluk nem is gondolom hogy irigyek lennének. Viszont aki nem irigy meg semmi, akkor az miért is szólogat be a gazdagoknak?
2011. nov. 15. 21:12
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, így már egyet értek, a lényeg, hogy egyik se szólogasson be a másiknak, függetlenül attól, mennyire nem érti az indíttatásait. Én is csak akkor szólok vissza (mint pl itt is), ha beszólnak, mert úgy értelmeztem egy-két hozzászóló véleményét, hogy az irígység mindenkire vonatkozik, aki nem drága cuccokat vesz, használ, hord. És ez messze nem igaz. De igazad van, ha valaki állandóan és kérdezés nélkül is csak arról tud beszélni, hogy milyen hülye, aki nem kínaiban vásárol, az tuti, hogy irígy.
2011. nov. 16. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!