Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért hiszik azt,...

Az emberek miért hiszik azt, hogy mindenki gazdag szeretne lenni?

Figyelt kérdés
Ha valaki hozzászól egy olyan témához,amiben gazdagokról esik szó,akkor sokszor olvasom azt a szót hogy : irigy. Miért hiszik azt,hogy mindenkinek az az életcélja,hogy gazdag legyen? Én speciel egy cseppet sem irigyelem a gazdagokat.Kérlek ne írjatok olyat,hogy anyagi biztonság stb. ezt a részét én is tudom. Köszi a válaszokat.
2011. nov. 13. 01:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Nem szeretnétek idén karácsonykor mindenkinek pont azt ajándékozni, amire vágyik, nem valami magatok készítette filléres szir-szart, aminek csak azért örül az illető, mert tőletek van"

Látom,a média a Te agyadat is kimosta. Tudod és sokkal jobban örülök a "filléres szir-sz*rnak",mert az milliószor többet ér! Te nem becsülnéd pl. azt hogy a nagyid hónapokig kötögeti neked a pulcsi,közben Te jársz az eszében,mint hogy valaki bemegy a plázába és 3 perce alatt vesz neked valamit? Komolyan idáig jutott ez a világ? Hidd el,én nem vagyok álszent ,egyszerűen inkább élek csóróként minthogy olyan felszines,anyagias legyek mint pl. Te.

2011. nov. 14. 17:50
 12/22 anonim ***** válasza:
41%

Nekem nem kell hazudoznod kérdező, ez anonim fórum...

szarok a nagyi kötött pulcsijára, mikor az alkesz vénasszonyt is én tartom el, jobban örülnék készpénznek, hogy ne maradjak el a fűtés miatt emelt számlákkal!!!!

2011. nov. 14. 18:47
 13/22 A kérdező kommentje:
Kezeltesd magad
2011. nov. 14. 18:49
 14/22 anonim ***** válasza:
29%
Te meg legalább saját magadnak ne hazudj. Ha úgy megveted a pénzt akkor utald át nekem amid van...
2011. nov. 14. 18:52
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem azért, de engem sem érdekel a nagyi kötött pulcsija, felőlem kötögetheti éjjel nappal heteken keresztül... ha ronda úgysem fogok neki örülni, márpedig tuti ronda lenne, ahogy őket ismerem. Igen, inkább vegyenek meg nekem 3 perc alatt egy mittudomén kávéfőzőt, annak tényleg hasznát veszem.
2011. nov. 14. 19:15
 16/22 anonim ***** válasza:
63%
Mindenkinek az az elsődleges életcélja, hogy ne dögöljön éhen, legyen tető a feje felett és így tovább. Akkor mindenki anyagias és felületes? Innen már csak egy fokozattal több, hogy gazdag is legyen. Tiltakozhat bárhogy a kérdező, ha valamelyik rokona nyerne a lottón és azt mondaná neki, hogy tessék, itt van húszmilla, csinálj vele amit akarsz, akkor te lennél a legboldogabb ember aznap, nem utasítanád vissza, mondván hogy te nem akarsz gazdag lenni.
2011. nov. 14. 21:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Most olvastam a karácsony-vitát a válaszok között. Akkor csatlakozom, nekem sem tetszene egy nagyi által kötött pulcsi, utálom a kötött pulcsikat, nagy figyelmetlenség lenne, ha azt ajándékozna nekem, holott tudja, hogy soha nem hordom majd, de így letudta az ajándékozást. Ezerszer inkább vegyen valamit "három perc alatt", mert abból tudom, hogy figyelt rám évközben, megjegyezte magában amikor szeptemberben egy kirakatnál megtetszett egy sál, stb, nem odavág nekem egy személytelen vackot.
2011. nov. 14. 22:08
 18/22 anonim ***** válasza:
79%
Általában mindenki biztos anyagi háttérre vágyik, de ez nem egyenlő a gazdagsággal. Például nekem nem kellene egy BMW jakuzzi, vagy egy Chanel táska, ezek hidegen hagynak. Ellenben akarok egy tanát állatokkal és földdel, ahol önellátóként élhetnék, és nem függenék az államtól. És hogy a karácsonyi vitába is beleszálljak, tesóm nagyon jó az sk ajándékok készítésében, olyannyira, hogy a múltkori ajándéka, amint több hétig dolgozott, annyira meghatott, hogy ott bőgtem a fa alatt. Ja és sokkal jobban becsüli az ember azt a tárgyat amiért megdolgozott, hogy megvehesse, vagy megcsináltathassa, például fél év fizetéséből cseréltettem ki az ablakokat, és csináltattam meg a lakást, és nagyon büszke voltam magamra, de ugyanígy amiért megdolgozok, és segítség nélkül jön, azt jobban megbecsülöm. Ami biztos, minden ember boldogságra vágyik, ezt valaki a sok pénzben látja valaki pedig másban. És anyagi javakra sosem voltam irigy.
2011. nov. 15. 00:06
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólásával teljesen egyetértek. Aki meg a kötött pulcsit emlegette... könyörgöm, az csak egy példa volt. Nyilván, ha ti nem hordtok ilyet, akkor a nagyi nem köt nektek karácsonyra. De nem ez a lényeg, a pulcsi helyett szerepelhetett volnaa a példában egy akármilyen kézzel készített tárgy, valami személyes, ami mellesleg szép és hasznos is lehet, nem szirszar! A plázákat meg messziről elkerülöm, de ebbe most nem mennék bele részletesebben...

A gazdagságról pedig; aki nyer 20 millát a lottón, az még nem gazdag! Kifizeti az adósságai, valamennyit adakozik belőle, kicsit utazgat és már el is ment az a pénz. Azért vannak ám fokozatok, nem csak szegény és milliárdos. Valóban szeretnék több pénzt, amim van, ezt nem tagadom. De ha 3x ennyim lenne, még azzal is távol lennék a gazdagságtól. És nem luxusra vágyom, meg nem bőrcipőre, ahogy valaki említette (nem is értem, hogy lehet ilyenekre vágyni - ja, de persze, már tudom, a média hatása az emberi büszkeségen át a fogyasztásra)csak olyan dolgok hiányoznak, amik valóban szükségesek. És nem kell le álszenthazugozni azokat, akiknek más az értékrendje, és nem állatiasodott el, és nem vénszatyrozza le a nagyszülőjét, aki hetegik készítette neki a karácsonyi ajándékot.

2011. nov. 15. 16:22
 20/22 anonim ***** válasza:
92%
Még annyi, hogy vannak így is olyan dolgok, amikre simán tudnék költeni, pl fodrász, kozmetikus, tehát nem savanyú a szőlő, mert lenne rá pénz, mégis magamnak csinálom meg ezeket, ha egyszer már van hozzá kézügyességem, és még élvezem is az önállóságot. Még olvastam itt példának öt csillagos szállót, haha na ez az, ami abszolút nem hoz lázba, inkább jöjjön az előttem szóló által említett tanya rengeteg állatkával, kinn a természetben. És egyáltalán nem kell mindenkinek így éreznie, vágyhattok felőlem a mű dolgokra is, csak egy minimális tiszteletet kérnék, nehogy már meghazudtoljátok a hozzám hasonló értékrenddel rendelkezőket! Tessék elfogadni, hogy sokféle ember van. Igen, még olyan is, aki méltányolja azt a bizonyos kötött pulcsit! xd
2011. nov. 15. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!