Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért tűntek el az egykori...

Miért tűntek el az egykori (történelmi) "hatalmas" népek? És ilyen könnyen? Vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés

Ugye a történelemben rengeteg hatalmas, erős és nagy nép létezett. Pl néhány : hettiták, latinok(rómaiak), avarok, gótok stb.

Én egyszerűen nem tudom sem elképzelni, sem megérteni, hogy egy ekkora nép hogy képes csak úgy beolvadni máshová, hogy képes csak úgy egyik pillanatról a másikra eltűnni.

Mert őszintén szólva valahogy nagyon nehezen tudom elhinni hogy akkoriban tényleg ennyire nem számított a nemzetiség.....oké hogy nem volt még nacionalizmus, de akkor ez olyan lenne mintha (mondjuk nem lenne ma se nacionalizmus) Magyarországot hirtelen hozzácsapnák mondjuk Ausztriához és akkor szépen mindenki elkezdene tanulni németül? És hagynák az egészet?

Pl avarok. Szétverték az avar birodalmat a Kárpát-medencébe ez oké. De tényleg nem törődött ezzel olyan szinten senki hogy szépen szétvándorolt mindenki amerre lát, és csak úgy minden nélkül beolvadtak más népekbe?

Bocsánat, nem akarok kötekedni, de tényleg nem értem.

Mert kis népeknél még oké. De hogy egy több milliós vagy akár 10 milliós etnikum (lehet akkoriban pl 600-700 ezer fő is, az is nagynak számított) hogy tud akár 1 évtized alatt a semmivé válni nyelvel meg mindenestül az számomra rejtély....

Valaki el tudná magyarázni?:S

(bunkó beszólásokat nem kérek)

2011. nov. 11. 18:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Határozott összefüggés van a két dolog között. Az örményeket is "egy akolba zárta" a több tényező miatt érzékelt különállás: ezek egyike volt a Világosító Szent Gergely óta öntudatosan vállalt kereszténység, az indoeurópai - de önálló ágon fejlődött - nyelv, majd az örményüldözés, -irtás traumája. A közel-keleti örménység közösségei ma már ott tartanak, hogy házasodás kérdésében hasonlóképp genetikai és vallási alapokon szelektálnak, mint a zsidóság örök idők óta.
2011. nov. 12. 09:45
 22/22 anonim ***** válasza:
Azért helyesbítek ám, no! Az "örök idők óta" csak egy szófordulat. De: Ezra és Nehemjá óta több figyelmet fordít a kérdésre:-)))
2011. nov. 12. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!