Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jó lenne, ha az iskolában a...

Jó lenne, ha az iskolában a lányok sütni, főzni, kötni, horgolni és varrni, a fiúk pedig "barkácsolni" is tanulnának?

Figyelt kérdés
Szerintem jó lenne...
2011. nov. 6. 22:31
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Elég érdekes hozzászólások (is) születtek!

Elnézést, ha valakinek a lelki világába gázoltam volna "sztereotípiákat gerjesztek", és a nemi megkülönböztetés sem volt célom, sőt eszembe sem jutott!

Ha már kérdezte valaki akkor válaszolok, 32 éves, 3 gyerekes anya vagyok, már 9 évesen sütit sütöttem, szeretek főzni, barkácsolnék is (ha értenék hozzá) és ha lenne rá időm...

Engem bosszant, ha valemihez nem értek, pedig (szerintem női dolog), de nincs illető a közelben akitől megtanulhatnám, (pl.:pulcsit kötni). Persze ez nem lékétszükséglet.

Én is voltam fiatal, de gondolom a mai fiatalokat is csak a buli, és a haverok érdeklik (ez természetes), de akit az ilyen dolgok érdekelnek, sajna ma már nem nagyon van lehetőség ilyeneket tanulni, persze, ha van a rengeteg sok (esetleg felesleges) tanulás mellett ilyenekre idő.

Úgy gondolom, hogy sok felesleges dolgot is tanítanak az iskolákban, amiknek egyálltalán nem veszi majd senki hasznát. Pl.: miért kell egy varrónőnek fizikából éretségizni?

Természetesen az sem jó, ha kötelező egy fiúnak varrogatni, és rohadtul nem érdekli, és nem is fogja megtanulni, ráadásul egy lányt sem biztos, hogy érdekel a barkácsolás.

Jó ötlet, ha van rá lehetőség mondjuk ilyen szakköröket választani. Sajnos nálunk az iskolában, még a nyelvtanulás sem megoldott, míg másutt kéttannyelvű iskolák vannak.

Köszönöm az eddigi válaszokat, nem vitatkozni akartam!

További jó tanulást, főzést, varrást és barkácsolást mindenkinek!

2011. nov. 7. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!