Mit tudok tenni, ha átvertek az étteremben? Nem csak
engem, másokat is. Valami bosszú félére gondoltam az
aljasságukért cserébe.
Mit jelent az, hogy átvertek? Rosszul adtak vissza, vagy más hoztak ki, mint amit rendeltél?
2009. máj. 6. 16:12
Bizonyítás kérdése az egész. Ha van számlád, egyszerűbb, de ha a maradék ételeket tették eléd nagy pénzért, már nem annyira. Van /elvileg/ vásárlók könyve, oda is beírhatsz, ha odaadják és el nem vernek. De ha bizonyítható, fordulj a Fogyasztó Védelemhez.
2009. máj. 6. 16:14
Attól függ hogy vertek át.
A megfelelő szervhez bejelented őket:
Apeh vagy OMMF.
2009. máj. 6. 16:29
4/10 A kérdező kommentje:
A kiírt árakhoz képest többet számláztak. Tudom bizonyítani is. A második válaszoló jól ráérzett, félek tőle, h megvernek, ha bejelentést teszek. A panaszkönyvbe nem engedték, h írjak.
Mindenki mindenkit átver. Oda kell figyelni. A bosszú nem jó módszer. Még a gondolata is mérgező. Bosszú bosszút szül és sosincs vége. Esetleg menj el megint oda, és feltűnő figyelmességgel számold át a pénzt. Én ezt tanultam: Ha már nem képzelhető el, hogy becsapják egymást az emberek, még mindig jobb, ha téged csapnak be, mintha te csapsz be valakit.
2009. máj. 6. 18:42
SZia. Bosszu tenyleg bosszut szul. En mindig atszamolom a penzt amit kapok vissza. De, ha valami miatt nagyon bosszut szeretnek allni, fognek egy uveg csotanyt, majd egy ovatlan pillanatban huss, szelnek eresztenem oket az etteremben, majd hangosan orditoznek, hogy: "Uristen emberek nezzek, csotanyok, milyen undorito, ki tudja mi lehet meg a konyhaba, en ide nem jovok tobbet!!" De mondtam, bosszu bosszut szul. :)
2009. máj. 6. 21:05
Mi az hogy nem engedték??? Fogyasztóvédelem egyből!! Na ott megkapnák rendesen a büntetést, százezres nagyságrend.Hívd fel a fogyasztóvédelmet, és elmondják mit tegyél!
2009. máj. 6. 21:42
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nem a kiírt áron számolták fel az ételeket és utána "megmagyarázták" a dolgot, persze teljesen képtelen, elfogadhatatlan (átverést tartalmazó) magyarázattal. Nagyon felháborodtam a dolgon. Azért nem szeretném annyiban hagyni a dolgot, mert az étterem egy turisták által gyakran látogatott helyen van, és az ilyesfajta olcsó trükkök a külföldiek előtt is rontják az ország hírnevét. Arról nem beszélve, h több száz embert vágnak át naponta. Ezt az éttermet egyszerűen be kellene záratni. Fogyasztóvédelemre gondoltam én is, csak az az igazság, h félek a tuljtól, mert mikor (udvariasan) reklamáltunk, kis híján a kést vágta a hátunkba (nem kocsma!).
Már az is bosszú, ha ideírod az étterem nevét és címét, valamint az interneten ahol véleményt lehet nyilvánítani cégekről leírod a történetedet és minél több embernek elmeséled, hogy oda bizony nem éri meg járni.
2009. okt. 31. 15:08
Igen, egy internetes "keresztes hadjárat" tényleg jó ötlet lenne.
[link]
Ide küld el a történetedet. Sok ember olvassa, a fogyasztóvédelmisekkel együtt :)
És még csak nem is fogják tudni hogy ki vagy...
(bár egy elég alattomos módszer)
2010. jan. 17. 16:32
Kapcsolódó kérdések: