Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha a mécses mellé füstölőt is...

Ha a mécses mellé füstölőt is gyújtanék a síron, nem néznének rám furcsán?

Figyelt kérdés
én úgy tudom,hogy a szellemek a füsttel táplálkoznak
2011. nov. 1. 11:24
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Miért érdekel az, hogy hogyan néznének rád? Ha Te füstölőt akarsz, akkor azt gyújtasz. Köze hozzá valakinek?

Ha az életedet így fogod leélni,hogy akként alakítod, hogyan néznek rád az idegenek, mit szólnak hozzá az emberek, nehéz dolgod lesz.

2011. nov. 1. 11:30
 2/8 anonim ***** válasza:

És ha furcsán néznek?!

Szép dolgot cselekszel: az Ószövetség idejében (hogy mást nem mondjak..) szokás volt illat-áldozatot bemutatni a Teremtő Istennek. A keresztény szentmise folyamán tömjént égetnek a füstölőben: az is az illat-áldozat tovább éltetett hagyománya. Ne zavarjon a mások hümmögése. Tedd azt, amit szeretnél: szép gondolat a gyászoltjaid emlékére.

2011. nov. 1. 12:04
 3/8 A kérdező kommentje:
és a közeli ismerősökkel mi a helyzet?
2011. nov. 1. 12:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ugyanaz. Ha véletlenül megkérdeznék, mért akarsz ilyet tenni, szerénytelenség nélkül kérlek, mondd el nekik az én válaszomat. Meséld el néhány szóval, milyen szép, szimbolikus és ősi hagyomány ez. Szálljon a füst az ég felé..legyen a te "áldozatod"; kérje, hogy adjon Isten fényt és nyugodalmat azoknak, akikről emlékezel.
2011. nov. 1. 15:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem se zavarjon, mondd el, hogy ez neked a hited miatt fontos, innentől kezdve pedig ne érdekeljen, hogy ki mit szól. Én sem azért viszek egy-egy szál virágot, koszorút vagy bármit a sírra, mert mit szólnának ha nem tenném. Egyszerűen az én lelkemnek van erre szüksége. Ha a te lelkednek arra van szüksége, hogy igen is meggyújts egy füstölőt, akkor tedd meg. Esetleg annyit tehetsz, hogy nem a lehető legerősebb illatút viszed, hanem valami lágy és kellemes illatút, így még az sem zavarhat senkit.

Én ma az utolsó pillanatban vettem észre, hogy nincs itthon normális teamécsesünk, és szétszórt hamvak színhelyére mentünk ki egy pillanatra emlékezni, fogtam egy illatosat és elvittem azt. Ahogy ültünk a vízparton csendben és ott égett mellettünk az illatos mécses még olyan hangulatos is volt, ha lehet ilyet mondani. Valahogy kellemes érzés járt át tőle, szóval igazán ne érdekeljen mit szólnak mások, vagy ha még is ennyire foglalkoztat menjél ki estefelé egyedül, amikor már alig vannak! :)

2011. nov. 1. 15:51
 6/8 A kérdező kommentje:

ez kb.olyan lehet,mint a kopjafák a sírkövek között.....

szép lassan elterjed(het)

2011. nov. 1. 18:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki azt visz a szerettei sírjára amit akar. Például, ha késsel fenyegetnének akkor sem vinnék krizantémot, meg kereszttel díszített mécsest (minimum fél méterest). Most is egy darab teamécsest vittem papám urnájához, és kértem a barátomtól egy mentolos cukorkát, hogy odategyem a papám urnája felé, mert imádta a cukorkákat:-) De sok egyéb más módon is kilehet fejezni a szeretteink iránt érzett szeretetünket. (a zsidók kis köveket tesznek a sírra)
2011. nov. 2. 00:01
 8/8 anonim ***** válasza:
nyugodtan.ne érdekeljen pár szánalmas véleménye
2012. jan. 29. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!