Mit gondoltok az üzletek, plázák eladóiról? Lenézitek öket?
Nem tudom, milyen üzletben dolgoztok konkrétan, de ha nagyon márkás, méregdrága cuccokat árultok, ott van egy speciális vevői réteg, aki megengedhet magának mindent anyagilag és sajnos az eladókat is "szolgáknak" tekinti.Vagy vannak emberek, akik zavarba jönnek, ha bemennek egy ilyen boltba (pláne munkásruhában - mondjuk én ezért nem nézek le senkit, inkább jó érzés, hogy dolgozik, én meg az ő munkájához nem értek), és ott ápolt eladók vannak, talán azt érzi, ti nézitek le őt a koszos melósruhájában, ezért támad elsőként a flegmasággal.
Ha lepattantabban megyek be egy drága boltba (körülnézni vagy vmi különleges alaklomra venni vmit) és nagyon csinosak az eladók, csillivilli minden, én is tudom hülyén érezni magam, hogy mit keresek itt. Persze nem vagyunk bunkók egymással, de mégis kellemetlen.
Ne törődjetek a helyből bunkókkal, nyilván őket is éri elég frusztráció az életükben (munkahelyükön).
Egyébként meg... az jutott eszembe, hogy sokkal többre mennék olyan eladókkal, akik valóban eladók szeretnének lenni. A bölcsész, a mérnök meg az unatkozó plázacica szerintem nem veszi annyira komolyan a munkakörét, mint akinek ez volt az életcélja (ha van még egyáltalán ilyen fiatal...).
Ez pont olyan, hogy nem az megy tanárnak, aki szeretne és tudna tanítani (mert ő inkább keres valami jobban fizető melót), hanem az, akit csak oda vesznek fel. Aztán egy életen keresztül utálja a melót is meg a gyerekeket is.
Annyiban más, hogy a mérnök meg a bölcsész előbb-utóbb megmenekül.
"Egyikünk bölcsésznek tanul meló mellett"
:D
"... a másik lány mérnök és a másoddiplomáját csinálja."
ritka nagy szánalom, biztosan ilyen korcs mérnökséget tanul, aminek se füle-se-farka, mint pl bölcsészmérnök :D
még szép, hogy a koszos autószerelő is lenéz titeket, mert annak legalább tisztességesebb állása van, nem ilyen tinglitangi "irodában fészbúkozok és mellőzöm az ügyfeleket", amire felnéznének az emberek.
12:11nek igaza van.amúgy én sose nézem le őket.
pláne ha nagyon kedvesek.de úgy vagyok vele hogy én nm dolgoznék eladóként.
Kezdjük ott,mit keres egy diplomás a boltban eladóként?Na ez viszont kicsapja a biztosítékot nálam!
Elveszi az alacsonyabb végzettségűektől, a szakképzettektől a lehetőséget.Tudod, van olyan, hogy bolti eladó ruházat/élelmiszer/stb eladói szakma,mivel annak is megvan a maga tudománya , amit nem az egyetemen oktatnak.
Minek jár valaki egyetemre, ha simán beéri alacsonyabb végzettséggel is? Ha már olyan okos, annyit tudhatna, hogy protekció nélkül nem sokra megy a diplomájával, úgyis takarítóként vagy eladóként végzi.Azt igenis lenézem, aki bolti eladóként a diplomájával dicsekszik!Menjen akkor a francba egy irodába és hagyja meg oda való végzettségűeknek a lehetőséget!
Igen, sajnos vannak bunkó vásárlók is, de erre van egy jó megoldás,
nem kell boltban dolgozni!
"ha azt akarod, hogy emberként viselkedjenek veled, akkor emberhez méltó foglalkozás után kéne nézned."
Emberként viselkednek az eladóval, ha ért a szakmájához és képes ezeket a helyzeteket kezelni.Nem véletlenül képzik évekig az eladókat is.
Ebből is látszik, hogy attól, mert van valakinek egy diplomája, még nem azt jelenti, hogy ezután ott dolgozik, ahol csak akar.Ehhez nem ért, ez van, ha eladó akar lenne, vannak már OKJ eladói szakok is, minimum egy olyat elvégezhetne legalább.Én szakmunkás vagyok, mégsem vesznek fel irodába dolgozni, csak mert tökéletesen tudok írni, olvasni és van számítógépes ismeretem, ugyanígy a diplomásnak sem lenne semmi keresnivalója eladóként.Magyarázkodás nem érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!