Hogyan kell alkudni?

Figyelt kérdés

egy ismerősöm mondta hogy mentek piacra és egy bizonyos tárgyat amit nem nevezek meg 3000 forintról lealkudták 1500-ra úgy, hogy még ajándékot is kaptak hozzá.

azt hogy kell? mert én is fenem a fogam arra a tárgyra, de nincs 3000-rem :S

arra gondoltam hogy odamegyek és lassacskán elmagyarázom neki hogy csak 1500-am van és vagy megveszem vagy otthagyom és akkor hátha :/ de gondolom az alkudás ettől bonyolultabb dolog és nem ilyen egyszerű.

2011. okt. 13. 21:39
 1/1 anonim ***** válasza:
Én arab országokban alkudtam, mikor kint nyaraltunk. Az alapja az volt, (nálunk legalábbis így nézett ki), hogy nevetséges árat, mondjuk fele vagy negyedannyit mondtunk, mint amennyibe került, és a végén örültek, hogy feléért elvittük. Határozottnak és meggyőzőnek kell lenni. Jó, ha mosolyogva előadod magad, és látja az eladó, hogy kilóra megveszed. Remélem azért segítettem:)))
2011. okt. 13. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!