Milyen hátrányai lehetnek a túlzott őszinteségnek?
Arra gondolok, hogy én mindig kimondom, ha zavar valami, legyen szó bárkiről, persze prbóálom ezt kultúráltan..több, kevesebb sikerrel. Nagyon nehezen tolerálok dolgokat és az embereket sem szeretném kibeszélni, ezért megmondom...
Ennek lehet bármiféle hátránya?
(azon kívül, hogy szerzek pár haragost)
üdv. 16/L
"Tudom mire gondolsz.. De szerintem ez hosszú távon már nem sokáig fog működni. Az országnak hazaszerető politikusokra van szüksége, nem pénzmániás állatokra..Majd meglátjuk ;)"
Látszik, hogy fiatal vagy.
Én sem vagyok sokkal idősebb, de ebből azért már kinőttem. Persze, erre van szükség, de az ember nem változik, naiv, megvezethető, és ahol rosszak a körülmények, ott korrupció van. Mit gondolsz, miért nem csökken a parlamenti létszám, ami Eu-ban arányaiban talán a legnagyobb? Azért, mert azok, akik szavazhatnának erről, nem érdekeltek abban, hogy saját magukat távolítsák el a hatalomtól. Az embernek mindig maga felé hajlik a keze, az igazán intelligenseknek nem, de ők meg pontosan ezért nem jutnak fel odáig. Mert oda csak úgy lehet. Kapcsolatokkal, seggnyalással, képmutatással. Ha valóban olyan őszinte vagy, akkor nem neked való a politikusi karrier.
Másik opció amúgy a tanár :)
10-10 20:13:
Igen, azt gondolom, valószínűleg nem vagy olyan őszinte, mint amennyire őszintének tartod magad. Az igazán őszinte embereknek ez bentről jön, és igazából nem is tudják, hogy őszinték, mert nekik természetes, hogy kimondják, amit gondolnak.
Mondok egy példát. Ebédnél ülnek, egy őszinte embernek ha éppen valami undorító dolog van a gondolataiban, akkor nem fog észbe kapni, hogy ez nem asztal téma, akkor is arról fog beszélni, ha olyanja van. Vagy teljesen véletlenül elkotyog titkokat(nem hülye, tehát alapból nem, de néha mégis, és nem tehet róla). Vagy ha gyerekként rossz fát tett a tűzre, akkor képtelen nem elmondani az igazat, hogy ténylegesen mi történt.
Az álőszinte emberek azt keverik össze az őszinteséggel, hogy szeretik megmondani a tutit, akkor is, ha ez másokat sért. Holott ez az életnek csak egy apró területe. Ráadásul egy őszinte ember lehet optimista, naiv, derűlátó is, és akkor nem csipkelődik. Az átlag ember az őszinte embert például seggnyalónak is nézheti, mert ha mondjuk a főnök valamit nagyon faszán csinált, akkor szóvá teszi az őszinte beosztottja, de nem azért, hogy benyaljon, hanem mert tényleg azt gondolja. Ezért mondom, hogy ami miatt te őszintének tartod magad, az nagyon egy szűk terület, és még csak nem is vagyok 100%-ig biztos benne, hogy a csipkelődéseid őszinték, nem csak puszta rosszindulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!