A budapesti életnek mik az előnyei, és mik a hátrányai?
Milyen szempontból? És ki(k)nek? Mármint egy 16 éves tininek vagy egy 40 éves családanyának?
Előny:
-nyüzsi (aki szereti)
-minden megtalálható és aránylag könnyen meg is közelíthető
-tömegközlekedés
Hátrány:
-nyüzsi (aki nem szereti)
-zaj
-szmog
-kevésbé nyugodt környezet
16 éves Tininek előnyei hogy könyen barátokat párt tud szerezni magának ( Több ember van mint kisfaluban )szórakozási lehetőség eléggé tág.
Hátrányai pl hogy kevés az esély arra hogy maradando élményei legyenek pl : közös motorozás szerelés a haverokkal meg hsaonló élmények.
Bár én személy szerint azt tapasztaltam a pesti osztálytársaimon hogy szinte 10 ből 8 divatmániás,emos,vasaltfejü vagy csak kocka.A pesti lányokról inkább ne beszéljünk szóra sem érdemes.A pesti fiataloknak csak a pucos bulizás meg a legmenőbb divat számit.Szóval én pesti lányal nemjönnék őssze egy vidéki ember többet ér .Régi sulimban csak pestiek jártak ( nemjárt vidéki ) és sulit váltottam mert nembirtam elviselni hogy állandoan arról beszéltek hogy milyen jót buliztak a bankban meg hogy a szöke barátnőjének mekkora aa melle.Állandoan csak a gyúrás ment a témában meg a divat füvezés piálás.A legtöbb pesti lány emo vagy valami gyökér.MOst amelyik suliba járok vannak vidékiek is énia az vagyok kb 20 km pestől de itt megtalálom a közös hangot.
Első vagyok.
A 16 éves tininek:
Előny:
-több szórakozási lehetőség
-éjszakai élet
-nagyobb nyüzsgés, dinamizmus
-sok haver - legalábbis a lehetőség több
-iskola szempontjából több lehetőség, esetleg (nem feltétlenül) színvonalasabb oktatás
-diákmunkában is több lehetőség
-"szabadabb" életvitel
-változatosabb emberek
Hátrány:
-az ember jobban elveszik a tömegben, kevésbé tud kitűnni
-ha mégis, általában hamarabb sodródik rossz irányba
-több a kísértés
-beilleszkedésre való törekvés is rossz irányba vihet
-mivel sok a lehetőség szórakozás szemponjából is, "bandázós" haverok, tanulás és személyiség rovására mehet
-egyszóval könnyű elkanászodni:)
-több a beton mint a zöld:/
Ellent mondanék annak, aki azt mondja, hogy a pestiek diavtmániások:)
Én pesti vagyok. Éltem vidéken is. Általános iskola nagy részét pesten jártam, és én is ezt tapasztaltam, cska a buli, a fű, pia stb.
És aztán középiskolába kerültem, olyan emberek közé, akiket érdemes ismerni, akik szeretnek sátorban aludni, és nem sikítanak, ha szar a hajuk, akik szeretnek lovagolni és túrázni, akik vidéken is jól vannak, de imádják a nyüzsgést, ezért élnek pesten. És nem járok se bankba se roiba vagy effélre discokba, más módja is van a szórakozásnak Pesten főleg. Pluszban megemlíteném, hogy kultúrális/művelődési szempontból Pest nagyon jó hely.
Egyébként igen, itt könnyű rossz irányba terelődni, de meg sokkal szilárdabb jellemet lehet "kiépíteni" kísértések közepette, plusz a világnak több oldalát lehet megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!