Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik lenézik az egyetemistákat, vagy diplomásokat?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom és bevallom, felháborít. Oké, persze, van olyan szak, aminek nincs értelme, pl. szabad bölcsészet, de könyörgöm, ha valaki mondjuk ezeket a szakokat szereti, akkor miért kell leszólni? Én úgy tudtam eddig, hogy a tanulás érdem, nem pedig hátrány. Engem úgy neveltek, hogy tanuljak, amíg van lehetőségem, mert a tanulás mindig érték. Tényleg ennyire elfajzott országban élnénk, ami televan ilyen begyöpösödött agyú emberekkel? Már ott tartunk, hogy az a gáz, ha valaki értelmiségi pályára lép, de közben még mindig az egyetemisták, akik lenézik a szakmunkásokat egyesek szerint. Ti mit gondoltok?
2011. okt. 3. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%

Mert vannak bosszantó esetek. Ha valaki abban leli örömét, hogy okleveles "rovarkutató" legyen, hát tanuljon rovarkutatónak. De utána ne panaszkodjon, hogy nincs munkája, meg hogy ő - értelmiségi emberként - nem vállal el akármit.

A másik, amikor a fiatal 6, 8, vagy éppen 10 évig végzi az egyetemet, mert többet bulizik, mint tanul.

És persze vannak "normális" egyetmisták is. Az általánosítás sosem szerencsés.

2011. okt. 3. 18:20
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
Azért mert a te körödben pont nincsenek olyanok az nem jelenti azt, hogy nem is léteznek! Én például tisztelem azokat akiknek diplomájuk van, de akik felvágnak vele és a sima szakmunkásvizsgával rendelkezőket vagy az érettségiseket lenézik azokat utálom! Azok csak nagyp*fájú hülyék! Persze ennek az ellenkezőjéről is így vélekedek.
2011. okt. 3. 18:21
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem senkinek senkit nem kellene lenézni, amíg nem tud róla semmit a végzettségén kívül. Lehet egy 3 diplomás ember egy nulla, de lehet egy jó ember. Ugyanez igaz a szakmunkásra. Lehet emberileg nulla, de lehet jó ember is.

Ne azzal foglalkozz, hogy ki néz le hanem, hogy ki az aki segít, törődik veled.

2011. okt. 3. 18:29
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Figyelj, szerintem te álomvilágban élsz. Sem az érettségi, sem a diploma nem ad alapműveltséget akárkinek. Igazából ez egyéni döntés..ki mennyire lesz "alapművelt". Én ismerek olyan embert, aki sosem tanult, még is okosabb, értelmesebb, jobb társaság mint egy diplomával rendelkező, "alapművelt" ismerősöm..
2011. okt. 3. 18:32
 15/23 anonim válasza:
90%

Ez is az egyik örök vita tárgya, megoldhatatlan probléma, megválaszolhatatlan kérdés.

A nem diplomások frusztráltak, hogy minden hülye bejut egyetemre, neki mégse sikerült, vagy egyszerűen nem akart, viszont tudat alatt zavarja, hogy neki nincs, ezért vagy azt mondja, hogy felesleges a diploma, vagy ha sokat keres, akkor arra veri magát, hogy ő még diploma nélkül is mekkora király.

A diplomások pedig vagy arra verik magukat, hogy ilyen-olyan felkapott, vagy presztízsszakra járnak, és ők ezért királyok, aki ne diplomás az gyökér, tudatlan gyári munkás, azt hiszik, hogy a diploma miatt jobban fognak élni, persze rengeteg büfészak van, stb.

És persze vannak a nomrális emberek, akik nem ez alapján sorolják be magukat és az embereket, egyszerűen felfogják, és elfogadják, hogy valaki élete így, valakié úgy alakult. Én biztosan ide tartozom.

Remélem egyenlő mértékben oltottam szét mindkét oldalt, hogy én hova tartozom, ahhoz meg senkinek semmi köze. ;)

2011. okt. 3. 18:37
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

Úgy vettem észre hogy nem nézik le a diplomásokat.

Sok ismerősöm megy főiskolára, egyetemre és meg érettségi után szakképzőbe mentem. Inkább azt nézik le aki nem tanul olyan értelemben tovább, hogy fősulira vagy egyetemre megy.

Lehet hogy soha nem lesz diplomám de tavasszal lesz egy jó szakmám. A korombeliek még tanulnak gy pár évet, bulizgatnak a koleszba és utána meg csak néznek ki a fejükből.

2011. okt. 3. 18:40
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Nem a papír számít, hanem a személyiség. Az emberek többsége lusta, bunkó. A diplomások máshogy bunkók, sokkal képmutatóbbak a nem diplomásokhoz hasonlítva.

(Egy diplomás)

2011. okt. 3. 18:42
 18/23 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek az előzővel. Sem az érettségi,sem a diploma nem ad műveltséget,csak egy bizonyítványt. Kevés diplomás van,aki tájékozott a szakmai kérdéseken kívül egyéb témában is. Szakbarbárok,de nem műveltek. A legtöbben pedig büszkélkednek a diplomájukra.

Aki igazán művelt,az nem dicsekszik és nem néz le senkit.

Ismerek több szakmunkást,aki sokkal műveltebb,mint egy diplomás.

Az a baj,hogy sokkal több a diplomás,mint amennyire szükség van. Csak ők nem hajlandók fizikai munkát végezni. Szakmunkásból viszont kevesebb van a szükségesnél.

Nem szabad senkit lenézni az iskolai végzettsége miatt.

2011. okt. 3. 18:43
 19/23 A kérdező kommentje:

"Sem az érettségi,sem a diploma nem ad műveltséget,csak egy bizonyítványt. Kevés diplomás van,aki tájékozott a szakmai kérdéseken kívül egyéb témában is. Szakbarbárok,de nem műveltek. A legtöbben pedig büszkélkednek a diplomájukra.

Aki igazán művelt,az nem dicsekszik és nem néz le senkit.

Ismerek több szakmunkást,aki sokkal műveltebb,mint egy diplomás.

Az a baj,hogy sokkal több a diplomás,mint amennyire szükség van. Csak ők nem hajlandók fizikai munkát végezni.

Nem szabad senkit lenézni az iskolai végzettsége miatt."

Az utolsó mondatoddal ütöd az egész eddigieket. Érdekes, a válaszolók között egy olyan diplomás sem volt, aki leszólta volna, vagy csak akár megsértette volna a szakmunkásokat, míg a másik oldalról tucatnyi ilyet olvastam. Most már választ kaptam a kérdésemre, köszönöm. Lehet olvasgatni a válaszokat és átgondolni ezt a ki néz le kit témát.

2011. okt. 3. 18:55
 20/23 anonim ***** válasza:
90%
Igen mindkét oldalon vannak emberek akik lenéznek másokat pedig nem kéne!
2011. okt. 3. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!